Your Cart

Nepal – Käännyttämisen kieltävä lauseke perustuslakiin

Temple entrance - Compass Direct
Temppelin sisäänkäynti. Kuva: Compass Direct

Nepalin perustuslakia työstävä lainsäädäntökomitea on sisällyttänyt käännyttämisen kieltävän lausekkeen tulevaan perustuslakiin. Presidentti allekirjoitti sen 20. syyskuuta.

Vaikka uuden perustuslain mukaan Nepal on sekulaari valtio ja siten neutraali kaikkia uskontoja kohtaan, kohdassa 26 tehdään laittomaksi ja rangaistavaksi ”kaikki teot, joilla pyritään käännyttämään henkilö uskonnosta toiseen tai kaikki teot tai käytös, joilla heikennetään tai vaarannetaan toisen henkilön uskonto”.

Lauselma estää näkemästä uskonnon valitsemisen tai vaihtamisen myönteisenä henkilökohtaisena valintana tai yksilön oikeutena, johon Nepalin allekirjoittamat kansainväliset sopimukset sen velvoittavat.

Kristittyjen ja hindujen johtajat ovat kokoontuneet Kathmanduun pyrkimyksenään löytää yhteisymmärrys, yhteistyö ja hyvä tahto kristittyjen ja hindujen välille sen jälkeen, kun pommit räjähtivät 14. syyskuuta Jyoti Damakin ja Emmanuel Church of Khajuragachi -seurakunnissa Terain alueella sekä Surungassa sijaitsevassa seurakunnassa. Epäilyt iskujen tekijöistä kohdistuivat äärihinduihin, sillä äärihinduismia edustavia lentolehtisiä löytyi rukoushuoneista pommien jäljiltä.

– Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print