Your Cart

Neljä uskovaa vapautettu Iranissa!

Kolme azerbaidzanilaista uskovaa, Eldar Gurbanov (48), Yusif Farhadov (51) ja Bahram Nasibov (37) oli kutsuttu Teheraniin osallistumaan äskettäin vihityn pariskunnan siunaustilaisuuteen. Sen jälkeen heidän oli tarkoitus viettää kolme päivää turisteina.

Perjantaina 24. kesäkuuta turvallisuusjoukot suorittivat ratsian hääjuhlaan ja pidättivät kymmenen paikalla ollutta. Suurin osa heistä vapautettiin nopeasti, mutta Eldar, Yusif, Bahram sekä yksi iranilainen islamista kristinuskoon kääntynyt, Naser, kuljetettiin Evinin vankilaan kuulusteltaviksi.

Kaikki kolme azerbaidzanilaista ovat naimisissa ja heillä on lapsia.

Neljää uskovaa pidettiin eristysselleissä kahden kuukauden ajan ja heitä kuulusteltiin. Heidän olinpaikkaansa ei perheiden suureksi huoleksi kerrottu. Aluksi Azerbaidzanin suurlähetystön virkailijoita ei päästetty tapaamaan heitä eikä heille sallittu asianajajia.

Syyskuussa heidät siirrettiin pois eristysselleistä Evinin vankilan osastolle 350, yhteisselleihin. Heitä syytettiin lähetystyöstä sekä hallinnon vastaisesta propagandasta, mutta toivotaan, että syytteet hylätään.

Lokakuun 29. päivä heidät kaikki vapautettiin takuita vastaan. Sunnuntaina 6. marraskuuta azerbaidzanilaiset lensivät takaisin kotiin Bakuun.

Lähde: Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print