Your Cart

Myanmarin armeijan kranaatti tappoi kristityn isän ja tyttären

Myanmarin armeijan kranaatti tappoi 13-vuotiaan Margaretin välittömästi. Kuva: Barnabas Fund

Myanmarin armeijan (Tatmadaw) laukaisema kranaatti tappoi 13-vuotiaan tytön ja hänen isänsä maansisäisten pakolaisten leirillä Demoson kunnassa Kayahin osavaltiossa sunnuntaina 31. heinäkuuta. Tyttö, Margaret, kuoli välittömästi, kun 120-millisen kranaatin sirpale osui häntä päähän. Hänen isänsä menehtyi vastaaviin vammoihin seuraavana päivänä.

Myös Margaretin 17-vuotias veli ja setä loukkaantuivat välikohtauksessa, mutta heidän tilansa ei ole kriittinen. Lisäksi kolmas henkilö, 9-vuotias poika, joka oleskeli eri puolella leiriä, sai sirpaleesta pieniä vammoja.

Paikallisen yhteisön puhemies sanoi: ”Vaikuttaa ilmeiseltä, että (Tatmadaw) oli ottanut leirin tähtäimeensä”, ottaen huomioon, ettei alueella ole varsinaisia sotilaskohteita.

Viime kuukausien aikana on sattunut samankaltaisia tapauksia. Maaliskuussa tykistön ammus tappoi kolme saman perheen lasta lähellä Loikawia, Kayahin osavaltion pääkaupunkia. Tammikuussa Kayahin pakkosiirrettyjen leirissä tapahtui ilmaisku, jonka uhrien joukossa olivat seitsenvuotias tyttö ja hänen 18-vuotias sisarensa.

Tatmadaw, joka nousi valtaan buddhalaisenemmistöisessä Myanmarissa vallankaappauksen avulla 1. helmikuuta 2021, on vuosia vainonnut chin-, kachin- ja karen -heimoista koostuvia etnisiä ryhmiä, joiden jäsenistä suurin osa on kristittyjä, samoin kuin suuria kristittyjen yhteisöjä Kayahin ja Shanin osavaltioissa ja myös muslimienemmistöistä rohingya-kansaa.

Rukoilkaa Margaretin perheen puolesta, kun he yrittävät sopeutua menetykseensä. Rukoilkaa, että kristittyihin ja muihin pakkosiirrettyihin henkilöihin kohdistetut iskut Myanmarissa loppuisivat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print