Your Cart

Myanmar: Kristuksen ansiosta minulla on laaja perheyhteisö

Myanmarissa animismia harjoittavat perheet ja kyläläiset usein vainoavat heitä, jotka kääntyvät kristinuskoon.

Animismiin uskovat kyläläiset kostavat kristityille väittäen, että nämä suututtavat paikalliset henget. Seurakuntien kokoontumiset ja kirkkorakennukset sallitaan monessa osassa maata, mutta suvaitsevuus vaihtelee osavaltiosta toiseen.

Aktiiviset, uskostaan todistavat kristityt kohtaavat vaikeuksia. Buddhalaiset munkit ovat ahkerasti vastustaneet kristinuskoon kääntyneitä ja evankelistoja.

Muuan vieraileva saarnaaja johti nuoren myanmarilaismiehen, Thutan, buddhalaiseen kotikylään suunnattua evankelioimiskampanjaa. Thuta tiesi, että saarnaajan sanoissa oli syvyyttä ja sisältöä; ne kiinnostivat häntä ja hän halusi tietää lisää.

Hänen täytyi odottaa tilaisuuttaan kolme vuotta, ennen kuin sama saarnaaja tuli uudestaan vierailulle. Thutan sydämessä roihusi, kun saarnaaja julisti: ”Jos me otamme Jeesuksen Kristuksen vastaan Pelastajanamme, meistä tulee Jumalan lapsia ja me saamme ikuisen elämän.” Thuta halusi olla Jumalan lapsi. Siinä hetkessä hän pani luottamuksensa Kristukseen, ja hänen elämänsä muuttui kokonaan.

Ajan mittaan Thutan uskonluottamus kasvoi, kun hänelle karttui tietoa ja ymmärrystä paikallisen pastorin avulla. Hän päätti mennä kasteelle, ja pastori kastoi hänet auliisti huhtikuussa 2019.

Kun Thuta näin julkisesti tunnusti uskonsa Kristukseen, hänen buddhalainen perheensä ymmärsi, ettei kyse ollut mistään ohimenevästä vaiheesta. He päättivät koetella häntä.

Thuta asui kotona sisarensa ja kahden veljensä kanssa. Pian hänen kasteensa jälkeen sisarukset ehdottivat, että he kävisivät äitivainajansa haudalla palvomassa, kuten tapana oli. Siellä he uhraisivat ruokaa uhrilahjaksi. Thuta oli aiemmin ottanut osaa näihin menoihin, mutta asiat olivat nyt toisin. Hänen uusi uskonsa oli muuttanut hänet.

Thuta meni sisarustensa mukana äidin haudalle, mutta ei kumartunut palvontaan. Tietoisena siitä, että kieltäytyminen saattoi herättää heissä paheksuntaa, hän sanoi heille: ”Olen kristitty ja palvon elävää Jumalaa enkä enää kumarra epäjumalien edessä.”

Hänen sisaruksensa suuttuivat kovasti. ”Ellet halua palvoa vanhempiamme, sinun on lähdettävä talostamme. Emme ole enää sukua, emme voi olla sinun perhettäsi.” Aluksi Thuta vaelteli yksin, murheellisena kotinsa ja perheensä menettämisestä. Oltuaan koditon kaksi kuukautta hän meni pastorinsa luo hakemaan apua. Thuta suostui pastorin ehdotukseen, että hän muuttaisi asumaan kirkon alueelle.

Thuta työskenteli puusepän apulaisena ansaitakseen elantonsa, mutta kun sana hänen kääntymyksestään levisi, hän alkoi kohdata vastustusta työssä. Kun hänen perheensä sai selville missä hän asui, he alkoivat uhkailla pastoria ja heittivät kiviä kirkkoa kohti.

Thuta päätti, että sekä oman että pastorinsa turvallisuuden takia hänen oli lähdettävä. Hän jätti työnsä ja kylän, jossa hän oli asunut koko elämänsä, ja muutti toiselle alueelle kilometrien päähän.

Työkseen hän alkoi kuljettaa ihmisiä motorisoidulla kolmipyörällä, mutta kun hän oli maksanut ajoneuvon päivittäisen vuokran, hänelle jäi hyvin vähän rahaa jäljelle.

Marttyyrien Äänen kontakti kuuli Thutan vaikeuksista. Hänen pastorinsa kertoi Marttyyrien Äänelle, että jos Thuta omistaisi moottorikolmipyöräisen, hän pystyisi pian elättämään itsensä, kunhan saisi hieman lisää tukea perustarpeiden hankkimiseen.

Marttyyrien Äänen kontakti kertoi: ”Thuta ei uskonut minua, kun kerroin, että oli olemassa ihmisiä, jotka auttaisivat häntä, mutta hän oli luonnollisesti valtavan onnellinen, kun ajoneuvo saapui. Hän sanoi: ”Kun pyysin Jeesusta Kristusta elämääni, otin Hänet vastaan hengelliseen elämääni, ja nyt, Kristuksen ansiosta, olen saanut siunauksen myös fyysiseen elämääni. Koko perheeni hylkäsi minut ja ajoi minut ulos kodistamme, kukaan ei tukenut minua. Nyt tiedän, että minulla on suuri perhe jossakin päin maailmaa Kristuksen ansiosta.”

Thuta on yhä uskollinen kristitty. Hän ansaitsee kylliksi rahaa vuokraan ja peruselinkustannuksiin, ja odottaa nyt innokkaasti uuden elämän aloittamista kristityn kihlattunsa Kyin kanssa, jonka kanssa hän on menossa naimisiin vuoden 2021 lopulla.

Kontaktimme on pyytänyt meitä rukoilemaan, että Thuta pysyisi lujana uskossaan. Rukoilkaa myös hänen sisarustensa puolesta, että he tulisivat tuntemaan Kristuksen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print