Your Cart

”Muistakaa vankeja…”

”Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina; muistakaa pahoinpideltyjä, sillä onhan teillä itsellännekin ruumis.”

Tämä Hebrealaiskirjeen 13. luvun 3. jae on Marttyyrien Äänen työn perusta. Kristillisen vakaumuksensa tähden vangittujen muistaminen tarkoittaa käytännössä esimerkiksi vankien ja heidän perheidensä taloudellista ja hengellistä tukemista, vankien puolesta rukoilemista, vetoamista ja rohkaisevien tervehdysten lähettämistä vangituille.

Vankilasta vapautuvat uskovat kertovat yksi toisensa jälkeen, miten suuri merkitys tervehdyksillä oli heille. Silloinkin, jos kirjeitä ja kortteja ei annettu heille. Heille saatettiin kuitenkin kertoa niiden tulosta tai lukea niistä otteita. Toisinaan viranomaiset ovat olleet yllättyneitä, että tapauksesta tiedetään ulkomaita myöten ja vangin saama kohtelu on sen johdosta parantunut.

Yksi tällainen henkilö on kiinalainen Shi Enhao, joka on oheisessa kuvassa perheineen. Hän oli Kiinan kotiseurakuntien allianssin varapuheenjohtaja ja tuomittiin heinäkuussa 2011 kahdeksi vuodeksi työleirille ”laittomiin kokoontumisiin osallistumisesta”. Hän vapautui yllättäen ennenaikaisesti kuusi kuukautta myöhemmin.

Ylläpidämme osoitelistaa uskonsa tähden vangituista kristityistä, joille voi kirjoittaa. Voit pyytää osoitteet toimistostamme info(a)vomfinland.fi tai 040 5522 309.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print