Your Cart

Monica Dra – Boko Haramin uhrista selviytyjäksi

usa-9-2016-20120106_434_pub2Nigerialainen Monica Dra oli ensimmäisiä ihmisiä, joka joutui kärsimään Boko Haramin lisääntyvästä väkivallasta. Heinäkuussa 2009 terroristit raahasivat hänen miehensä ulos perheen kodista Maidugurissa, Bornon osavaltiossa ja surmasivat hänet. Sen jälkeen he käänsivät huomionsa tuolloin 25-vuotiaaseen Monicaan.

Boko Haramin jäsen huomasi Monican kaulassa roikkuvan ristin ja huitaisi häntä viidakkoveitsellä kaulaan. Sen jälkeen hän pyyhki verisen veitsensä Monican paitaan ja tyrkkäsi hänet ojaan, jossa Monica makasi verta vuotaen kaksi päivää, ennen kuin hänet pelastettiin.

”Ajattelin että olen kristitty ja kuolen tänään, joten Jumalalle kunnia”, Monica sanoi. Mutta kiitos Jumalalle, Monica jäi henkiin. Marttyyrien Äänen kustannuksella hänet on leikattu yli seitsemän kertaa vahingoittuneen kaulan ja äänen korjaamiseksi. Tuona aikana kustansimme hänelle myös jauhimen ja annoimme varat käynnistää pieni ruokamyymälä.

Kun Marttyyrien Äänen edustajat vierailivat hänen luonaan kaksi vuotta sitten, he saivat tietää, että Monican vanhemmat olivat heittäneet hänet ulos kotoa, koska hän ei suostunut järjestettyyn avioliittoon miehen kanssa, jolla oli jo vaimo. Apumme myötä hän asuu nyt omillaan ja hänen 10-vuotias poikansa käy koulua.

Nyt Monica opiskelee ompelua uskovien naisten ryhmässä, joka kokoontuu yhteen myös rohkaisemaan toisiaan ja ylistämään yhdessä Jumalaa. Rukousten ja Jumalan armon ansiosta, Monica on voinut antaa anteeksi hyökkääjilleen. ”Nyt kun olen saanut voimani takaisin, olen antanut heille anteeksi kaiken, mitä he ovat tehneet”, hän kertoo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print