Your Cart

Modin hallinto kaksi vuotta Intiassa – kristityt pelokkaina

Intian pääministeri Narendra Modi astui valtaan 24. toukokuuta 2014. Sen jälkeen äärihindujen väkivalta kristittyjä vastaan on jatkuvasti lisääntynyt, samalla kun uskonnonvapaus ylipäänsä on heikentynyt.

”Vuonna 2015 kristittyjen vaino kasvoi 20 prosenttia. Vakavia hyökkäyksiä oli 365 ja ne kohdistuivat yli 8000 kristittyä vastaan”, kertoo Catholic Secular Forum vuoden 2015 raportissaan. Raportin mukaan viime vuosi oli itsenäisen Intian huonoin vuosi mitä uskonnonvapauteen tulee.

Sama suuntaus on jatkunut edelleen tänä vuonna. Tähän mennessä tänä vuonna International Christian Concern on tilastoinut 102 erillistä hyökkäystä kristittyjä vastaan, joissa uhreina on ollut yli 2400 kristittyä. Chhattisgarh on kristittyjen vainojen kannalta pahin osavaltio.

Hyökkäykset kristittyjä vastaan ovat vaihdelleet ilkivallasta kirkkoja ja rukoushuoneita vastaan, seurakuntien johtajien ja seurakuntalaisten pahoinpitelyihin sekä kokonaisten kristittyjen yhteisöjen ajamiseen pois kylistään ja sosiaaliseen boikottiin.

”Modin viiden vuoden kaudesta kuluneita kahta vuotta on leimannut hallinnon johtavien jäsenten ja RSS-puolueen harjoittama vihapuhe ja väkivaltaan yllyttäminen”, kertoo tri John Dayal, kristillisen yhteistyöjärjestö United Christian Forumin puhemies.

”Kohtaamme vaikeuksia lähes päivittäin”, kertoo erään seurakunnan pastori. ”Äärihindut järjestävät uusia ongelmia ja syytöksiä kristittyjä vastaan. Kristityt pelkäävät, että nämä ongelmat ovat se Ache din (hyvät päivät), jotka pääministeri lupasi vaalien edellä. Tulevaisuuteen katsoen näyttää, että pahin on vielä edessämme.”

International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print