Your Cart

Millaista on olla sudanilainen kristinuskoon kääntynyt?

Sudan on yksi kahdestatoista maasta, jossa on voimassa sekä jumalanpilkkalaki että uskosta luopumisen kieltävä laki. Molemmista seuraa kuolemantuomio. Sudanin presidentti Omar al-Bashir on ainoa istuva valtionpäämies, jonka kansainvälinen rikostuomioistuin on etsintäkuuluttanut rikoksista ihmisyyttä vastaan ja kansanmurhasta.

Näiden taustatietojen pohjalta, millaista on olla sudanilainen kristitty? Monille se tarkoittaa maanpakoa. ”David” on sudanilainen kristinuskoon kääntynyt entinen muslimi. Mission Network Newsille antamassaan haastattelussa hän kertoo oman tarinansa.

”Suurin syy sille, miksi minä en enää ole Sudanissa, on siellä kohtaamani vaino ja kärsimys. Tulin uskomaan Kristukseen vuonna 1995. Vain muutama vuosi myöhemmin, 1997, Sudanin viranomaiset pidättivät minut.”

Koska hän oli kääntynyt islamista kristinuskoon, hän oli rikkonut uskosta luopumisen kieltävää lakia. Ei siinä vielä kaikki, David oli kertonut uskostaan toisille muslimeille, joten hän oli syyllistynyt myös jumalanpilkkaan.

Siitä seurasi ongelmia useiksi vuosiksi. ”Tarinani vainosta kulkee vuodesta 1997 vuoteen 2001. Olen ollut vankilassa kuusi kertaa ja viranomaiset ovat kiduttaneet minua useita kertoja. Sen vuoksi jouduin etsimään turvapaikkaa ja sen vuoksi en enää asu kotimaassani.”

Davidin mukaan seurakunta kasvaa silti Sudanissa. Hänen mukaansa noin 15-20 vuotta sitten islamista kristinuskoon kääntyneitä oli ehkä 100-150. ”Tänään seurakunnat Sudanissa ja sudanilaiset seurakunnat ulkomailla ovat täynnä islamista kääntyneitä”, hän kertoo.

David on kokenut mitä vaino on, mutta hän ei näe sen pimeää puolta vaan haluaa katsoa sen kaunista, kirkasta puolta. ”Aina kun koemme kärsimystä tai vainoa, koemme Jumalan olevan paljon lähempänä meitä, kuin onnellisina aikoina. Minulle henkilökohtaisesti vaino on aina iloista aikaa, sillä silloin Jumala ilmoittaa itsensä minulle.”

”Rukoilkaamme innolla Jumalaa lähettämään lisää työntekijöitä sadonkorjuuseen. Rukoile Sudanin viranomaisten puolesta, että Jumala ilmestyisi heille ja että jotkut, tai monet heistä, tulisivat tuntemaan Hänet ja he lopettaisivat meihin kohdistamansa vainon”, kuuluvat Davidin terveiset meille.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print