Your Cart

Millaista on kristinuskoon kääntyneen elämä Marokossa?

Marokossa kristinuskoon kääntyneet joutuvat jatkuvasti pidätetyiksi, sillä viranomaiset yrittävät hillitä islamista kristinuskoon kääntymistä, varoittaa paikallinen ihmisoikeusjärjestö.

Lain mukaan marokkolaiset ovat muslimeja, joten kristinuskoon kääntyneet kohtaavat ankaria jälkiseurauksia, jos heidän kääntymyksensä tulee ilmi. Kristinuskoon kääntyneitä pidätetään, kuulustellaan ja pelotellaan – poliisit ovat jopa uhkailleet heidän vaimojaan ja lapsiaan.

Yleensä pidätetyt vapautetaan kuulustelun jälkeen, mutta heitä vaaditaan palaamaan islamiin ja heitä ahdistellaan, jos he kieltäytyvät.

Kristinuskolla ei ole Marokossa virallista asemaa, mutta ulkomaalaisten kristittyjen sallitaan yleensä harjoittaa uskoaan Marokossa ollessaan. Marokkolaiset kristityt voidaan sen sijaan lähettää vankilaan, jos he osallistuvat ulkomaalaisten jumalanpalveluksiin.

”Jos marokkolainen menee kirkkoon tapahtuu jompikumpi näistä: joko kirkon ulkopuolella istuva poliisi pidättää hänet, tai sitten seurakuntaa johtava pappi pyytää henkilöä poistumaan, ellei hän ole paikalla turistina. Marokkolaiset kristityt ylistävät Jumalaa salaa kotiseurakunnissa välttääkseen rangaistukset ja häirinnän”, kertoi Jawad Elhamidy, marokkolaisen ihmisoikeusjärjestön johtaja.

Marokkolaisten kristinuskoon kääntyneiden läsnäolo ulkomaalaisten seurakunnissa on vaarallista myös näiden seurakuntien pastoreille. Heitä voidaan syyttää käännyttämisestä, josta voidaan tuomita jopa kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Arviot kristinuskoon kääntyneiden marokkolaisten määrästä vaihtelevat 8000 uskovasta jopa 25.000 uskovaan. Marokon väkiluku on 34.6. miljoonaa.

Lähde: Aid to the Church in Need

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print