Your Cart

Messiaaniset uskovat jälleen vaikeuksissa Israelissa

Mielenosoittajia kokoontumispaikan edessä. Kuva: Albert ja Esther Knoester

Israelilaisten messiaanisten uskovien ylläpitämä Kehila News -uutissivusto kertoo, että Dimonassa toukokuussa avattu ja heti hyökkäyksen kohteeksi joutunut messiaanisten uskovien ylläpitämä kokoontumispaikka on jälleen vaikeuksissa.

Viime toukokuussa messiaaniset uskovat Albert ja Esther Knoester avasivat Dimonan kaupungissa kokoontumispaikan. Äärijuutalaiset alkoivat häiriköidä keskusta ja hyökkäsivät lopulta Knoesterien ja toisen messiaanisen pariskunnan koteihin kivittäen ikkunoita rikki.

Knoesterit päättivät tämän jälkeen sulkea keskuksen, mutta avasivat sen uudelleen tammikuun alussa. Myös keskuksen häirintä käynnistyi samaan aikaan uudestaan. Viimeisin ääriortodoksisten juutalaisten mielenilmaus keskuksen edessä tapahtui tämän viikon tiistaina, 23. tammikuuta.

Keskus perustettiin tapaamispaikaksi, jonne kuka tahansa on tervetullut nauttimaan kupin kahvia tai teetä ja keskustelemaan. Se on avoinna muutamana päivänä viikossa, joko aamulla tai iltapäivällä. Keskusta on mustamaalattu tiedotusvälineissä ja väitetty sen olevan ”lähetysasema”, tai paikka, jossa juutalaisten on käännyttävä kristinuskoon ja että se on seurakunta.

Toukokuussa Knoesterien kotona vieraili rabbeja kyselemässä heiltä siitä, miten ja mihin he uskovat. Vierailun jälkeen tilanne kävi vaikeammaksi ja Knoesterit päättivät sulkea keskuksen väliaikaisesti.

Dimonan kaupungissa on huhuttu, että he lahjovat ihmisiä kääntymään kristityiksi ja jopa, että he laittavat ihmisten kahviin jauhetta, joka saa juutalaiset kääntymään kristityiksi. Kaupungille on myös jaettu julisteita, joissa varoitetaan pariskunnasta.

Toisaalta heidän saamansa huomio on aiheuttanut myös positiivisia tuloksia: jotkut kaupunkilaiset ovat uteliaita heidän suhteensa, kutsuvat heitä kaupungilla nähdessään istahtamaan kahville kanssaan ja haluavat tietää heistä ja heidän uskostaan enemmän. Monia hävettää, miten Knoestereja kohdellaan.

Lähde: Kehila News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print