Your Cart

Mercy Indonesiasta

Mercy on pastorin tytär Indonesiasta. Mercyn isän palvelutyö menestyi alueella, missä seurakunta vaikutti, mutta sitten hän sai uuden tehtävän Jumalalta. Isä sai sydämelleen Pohjois-Molukkien ihmiset ja niin koko perhe muutti sinne. Pastori-isä antautui työlleen, ja monet ihmiset tulivat uskoon ja menivät kasteelle.

Muutaman vuoden kuluttua muslimi-jihadistit heräsivät. He hyökkäsivät niin kristittyjen kuin saaren kiinalaistenkin kimppuun. He tappoivat ihmisiä ja alue oli kaaoksen vallassa.

Muslimi-jihadistien tarkoitus oli saada kristinusko hävitettyä koko Pohjois-Molukkien alueelta. Mercyn perhe ja samoin lukuisat muut kristityt perheet joutuivat pakenemaan. He pakenivat viidakkoon syrjäseudulle ja päätyivät meren rantaan. Siellä oli veneitä odottamassa pakenijoita, mutta kuljettajat vaativat suolaista hintaa pelastautumisesta! Mercyn perheessä oli kahdeksan henkeä, ja pelastautuminen tuli erittäin kalliiksi. Kaaoksen keskellä oli vaikea hankkia tarvittavat rahat, mutta Mercy kertoo, miten Jumala auttoi perhettä ja he kaikki pääsivät veneeseen.

Merimatka ei ollut helppo, se kesti kolme pelottavaa, myrskyisää päivää. Lopulta perhe pääsi kuin pääsikin rantautumaan Pohjois-Sulawesin saarelle, missä he päätyivät aluksi pakolaisleirille. Myöhemmin he saivat kodin ja Mercy jatkoi opiskeluaan lukiossa.

Mutta jihadistien hyökkäykset ja pako kotoa olivat jättäneet jälkensä Mercyyn. Hän vihasi muslimeja. Kun hän koulussa näki opiskelijan, jolla oli hijab päässään, Mercy olisi halunnut lyödä häntä. Hän ei pystynyt kontrolloimaan itseään. Jumala kuitenkin oli armollinen. Mercy osallistui seminaariin, jossa Euroopasta tulleet lähetystyöntekijät puhuivat. Seminaarissa Jumala kosketti Mercyn sydäntä ihmeellisellä tavalla: hänen vihansa suli pois ja tilalle tule rakkaus muslimeja kohtaan, koska Jumalakin rakastaa heitä. Mercy sai sydämelleen lähteä tavoittamaan heitä, jotka eivät vielä Jeesusta tunne.

Mercy tietää, että monilla muslimeilla on tyhjyydentunne sisimmässään ja he todella tarvitsevat Jumalan rakkautta. Hän pyytääkin myös meitä suomalaisia muistamaan heitä rukouksissamme.

Pdf-version Mercyn tarinasta saat tästä klikkaamalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print