Your Cart

Meksiko – Uskovat vangittu ja karkotettu

Meksikon Hidalgon osavaltiossa pidätettiin lainvastaisesti kaksi miestä 12. maaliskuuta, jonka jälkeen heidät karkotettiin perheineen. Syynä tälle kaikille oli, että miehet kieltäytyivät kieltämästä uskoaan.

Casto Hernández Hernández ja hänen serkkunsa Juan Placido Hernández, molemmat protestanttisia kristittyjä, joutuivat noin 30 tunniksi kyläviranomaisten pidättämiksi Chichiltepecin kylässä, Tlanchinolin kaupungissa.

Karkotusta johtivat paikalliset johtajat, heidän joukossaan kylän edustaja Jesús Domínguez Hernández. Vihamielisyys protestantteja kohtaan alkoi huhtikuussa 2014, kun kyläviranomaiset yrittivät pakottaa heidät allekirjoittamaan asiakirjan, jossa heitä kiellettäisiin kuulumasta mihinkään muuhun kuin roomalaiskatoliseen uskoon. Protestantit kieltäytyivät, mutta kyläviranomaiset allekirjoittivat asiakirjan itse ja väittivät sen sitovan koko kyläyhteisöä.

Casto Hernández Hernández sai 12. maaliskuuta kutsun saapua kyläneuvoston eteen keskustelemaan erityisistä yhteisöä koskevista huolista. Saavuttuaan tapaamiseen hänelle kerrottiin, että hänen oli valitettu pitävän ei-roomalaiskatolisia uskonnollisia tapaamisia kodissaan. Paikalliset viranomaiset esittivät asiakirjan, jossa sanottiin hänen luopuvan kaikista oikeuksistaan yhteisön jäsenenä ja että hän luovuttaisi kaiken omaisuutensa yhteisölle, mukaan lukien talonsa ja omistamansa maan. Casto Hernández Hernández kieltäytyi allekirjoittamasta asiakirjaa, jolloin hänet ja hänen seurassaan ollut serkku pidätettiin. Heitä pidettiin epähygieenisissä oloissa sellissä, jossa ei ollut wc:tä. Casto Hernández Hernández vietiin sellistä kahdesti pidätyksen aikana, ja häntä pakotettiin allekirjoittamaan paperi.

Miehet vapautettiin puolenyön jälkeen 21. maaliskuuta, mutta heille sanottiin, että heillä on 18 tuntia aikaa lähteä kylästä. Miehet joutuivat lähtemään kylästä perheineen, mukanaan vain hyvin vähän omaisuutta. Tällä hetkellä he asuvat väliaikaisessa suojassa toisessa kaupungissa.

– Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print