Your Cart

Malissa vuosia sitten siepattu lähetyssaarnaaja tapettu

Beatrice Stockli sieppaajiensa kuvaamalla videolla.

Sveitsin viranomaiset ovat vahvistaneet, että vuonna 2016 siepattu lähetyssaarnaaja Beatrice Stockli on surmattu noin kuukausi sitten.

Sveitsiläinen Beatrice, jonka sukunimi toisinaan kirjoitetaan myös muodossa Stöckli, toimi lähetyssaarnaajana Malissa vuodesta 2000 alkaen. Hän työskenteli pääasiassa Timbuktussa, jossa hän evankelioi ja avusti naisia ja lapsia.

Vuonna 2016 yksi monista alueella toimivista ääri-islamilaisista ryhmistä sieppasi hänet.

Tieto kuolemasta tuli niin ikään siepattuna olleen ranskalaisen avustustyöntekijän Sophie Petronin kautta. Hänetkin siepattiin vuonna 2016, mutta hänet vapautettiin äskettäin. Petronin kertoo, että Stockli kieltäytyi muuttamasta jälleen uuteen paikkaan. Hän oli protestoinut jatkuvaa paikasta toiseen siirtymistä vastaan, johon sieppaajat olivat hänet pakottanet. Hän oli jatkanut kiistelyään sieppaajien kanssa, jolloin he raahasivat hänet ulos ja ampuivat kuoliaaksi.

Kuollessaan hän oli Jama’at Nasr al-Islam wal Muslim (JNIM) terroristijärjestön hallussa. Järjestö on syyllistynyt useisiin hyökkäyksiin kristittyjä ja länsimaalaisia henkilöitä vastaan sen jälkeen, kun se maaliskuussa 2017 perustettiin.

Lähteet: International Christian Concern, Barnabas Fund

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print