Your Cart

Mali: Kristitty nainen siepattu

Sveitsiläinen lähetystyöntekijä, joka vuonna 2012 oli siepattuna 10 päivän ajan, on jälleen siepattu kotoaan Timbuktun kaupungissa.

Beatrice Stockly vietiin kotoaan aamuyöllä 8. tammikuuta. Todistajien mukaan Stocklyn ulko-oven todettiin olevan auki perjantaiaamuna. Hiekkaan jääneistä jäljistä päätellen hyökkääjät olivat ilmeisesti kiivenneet muurin yli. ”Ihmiset olivat nukkumassa, mutta naapurit kuulivat metelin – hän kirkui kovasti. Kukaan naapureista ei silti hälyttänyt turvallisuusjoukkoja”, kertoo kaupunginvaltuutettu Bilal Mahamane Traore.

Mikään ryhmä ei ole toistaiseksi ilmoittanut siepanneensa häntä, mutta Islamilaisen Maghrebin al-Qaida (AQIM) toimii aavikolla kaupungin ulkopuolella ja on aiemmin siepannut ulkomaalaisia lunnaiden toivossa. Edellisen sieppauksen takana oli Ansar Dine -niminen ryhmä. Tuolloin Stocklyä syytettiin kristinuskon levittämisestä ja hänelle sanottiin, että hänet teloitettaisiin, jos hän yrittäisi palata Timbuktuun. Stockly lähtikin vapauduttuaan äitinsä ja veljensä vaatimuksesta takaisin Sveitsiin, mutta palasi vuoden kuluttua sanoen: ”Timbuktu tai ei mitään.”

Stockly on asunut Timbuktussa vuodesta 2000 lähtien, jolloin hän tuli kaupunkiin sveitsiläisen seurakunnan lähettämänä. Myöhemmin hän on tehnyt töitä itsenäisesti.

World Watch Monitor, The Guardian, Daily Mail

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print