Your Cart

Malesialaisen nuoren uskon hinta

Malesiassa evankeliointi ja islamin hylkääminen ovat kiellettyjä. Tästä huolimatta evankeliumi etenee, ja etnisiä malaijeja, joiden odotetaan olevan muslimeja, kääntyy Kristuksen puoleen.

Muslimien evankeliointi ei ole laitonta kansallisten lakien nojalla, mutta se on laitonta kymmenessä Malesian kolmestatoista osavaltiosta. Käännyttämisestä kiinni jääneitä voidaan rangaista vankeudella tai ruoskimisella.

Malaijit eivät myöskään saa kääntyä kristinuskoon. Niin tehneitä voidaan sulkea ”uudelleenkoulutusleireille”, jossa heitä aivopestään, kidutetaan ja yritetään saada palaamaan islamiin.

Marttyyrien Ääni tukee Malesiassa evankelistoja, jotka kertovat malaijien olevan hyvin avoimia evankeliumille, ja mahdollisesta vainosta huolimatta haluavan seurata Kristusta. Yksi tällainen henkilö on Gabrael.

Gabrael syntyi muslimiperheeseen Länsi-Malesiassa. Hänellä ei ole yhteyttä äitiinsä, joka jätti perheen, kun Gabrael oli vasta vauva. Hänen isänsä on harras muslimi, jolla on kolme vaimoa.

Gabrael kuuli äskettäin evankeliumin, ja päätti ryhtyä seuraamaan Jeesusta. Sen jälkeen hän halusi myös päästä kasteelle.

Hän soitti isälleen, ja kertoi tälle, ettei hän enää aio seurata islamin oppeja. Isä raivostui ja alkoi huutaa puhelimessa. Gabrael pelästyi isän reaktiota ja se myös murehdutti häntä. Hän pysyi silti päätöksessään, ja halusi edelleen käydä kasteella.

Kastepäivänä Gabrael oli innoissaan. Marttyyrien Äänen työntekijä kertoo: ”Hänen kasvoiltaan kuvastui valtava ilo, ja hänen silmänsä sädehtivät. Hänen vastauksensa oli kuuluva, kun hän kertoi julkisesti haluavansa ottaa vastaan kasteen.”

Gabrael on päättänyt osallistua kaksi kuukautta kestävälle raamattukurssille seitsemän muun islamista kristinuskoon kääntyneen kanssa. Hän toivoo, että jonain päivänä hän voisi olla pastori.

Rukoile Gabraelin puolesta, joka toivoo, että hänen välinsä isäänsä korjaantuvat. Rukoile hänelle myös varjelusta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print