Your Cart

Lyhyet uutiset: rukousaiheita maailmalta

Gold sairaalassa kuva Morning Star NewsIntiasta kantautuu yhä useammin tietoja väkivallasta kristittyjä vastaan. Samaan aikaan Intian virallinen kanta on, että Intiassa uskonnonvapaus on perustuslailla turvattu ja siten syytökset väkivallasta vähemmistöuskontoja vastaan ovat valheellisia. Vakavin äskettäinen uutinen Intiasta kertoo, että luterilaisen kirkon pappi on löytynyt murhattuna Jharkhandin osavaltiossa. Sen lisäksi viikon aikana olemme saaneet uutisia useiden uskovien pahoinpitelyistä eri puolilla Intiaa ja satojen kivillä varustautuneiden äärihindujen hyökkäyksestä seurakuntaa vastaan Madhya Pradeshissa.

Meksikossa, Oaxacan provinssissa evankelinen kristitty Lauro Nunez on joutunut lähtemään kotikylästään Las Chachalacista luvaten, että ei enää koskaan palaa takaisin. Kyläläiset eivät hyväksy hänen evankelista uskoaan, mutta koska Lauro ei suostunut luopumaan siitä, he tuhosivat hänen äitinsä omaisuutta ja uhkasivat karkottaa tämän. Äitinsä suojelemiseksi Lauro suostui allekirjoittamaan lupauksen, että hän ei kerro viranomaisille kyläläisten teoista eikä palaa kylään enää koskaan.

Kuubassa on jälleen tuhottu Apostoliseen liikkeeseen kuuluva seurakunta. Las Tunasissa sijainnut pastori Jorge Mario Travioson rukoushuone tuhottiin 9. huhtikuuta. Pastoria uhattiin seitsemän vuoden vankeustuomiolla, jos hän kertoisi tapahtuneesta julkisesti. Nyt tuhottu seurakunta on neljäs Kuubassa ja toinen Las Tunasissa tämän vuoden aikana tuhotuista rukoushuoneista.

Zhang ChongzhuViikon hyvät uutiset tulevat tällä kertaa Sudanista ja Kiinasta, missä pidätettyinä olleet pastorit on vapautettu. Sudanissa khartoumilaisen Bahri-seurakunnan pastori Telahoon Nogose Kassa vapautui 10. toukokuuta. Turvallisuuspalvelu pidätti hänet 13.12.2015 ilman syytteitä. Seurakunta on ollut ongelmissa viranomaisten kanssa, jotka yrittävät ottaa kirkon ja sen maat haltuunsa. Kiinan Zhejiangin provinssissa pidätettiin 8.9.2015 virallisen kirkon pappi Zhang Chongzhu, joka oli vastustanut ristien poistoa kirkkojen katoilta. Hän vapautui 9. toukokuuta. Toistaiseksi ei tiedetä, liittyykö pastoreiden vapautukseen ehtoja.

 

Lyhyet uutiset pdf-muodossa

Kuva 1: Pastorit vierailevat pahoinpidellyn kristityn luona sairaalassa. Kuva: Morning Star News
Kuva 2: Zhang Chongzhu. Kuva: China Aid

(Lähteet: Morning Star News, UCAN, International Christian Concern, Christian Solidarity Worldwide, China Aid)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print