Your Cart

Luotu Hänen seuraajakseen – Fulani-nainen löytää Kristuksen

Aisha (keskellä) ja hänen lapsensa Abdullahi ja Faiza.

Aisha Granger ei ole tavanomaisin raamattukoululainen. Hän on 43-vuotias, eronnut kahden lapsen äiti Nigeriassa. Lisäksi hän kuuluu fulani-heimoon, jotka yleensä ovat muslimeja. Hän oli itsekin muslimi, ja hyvin omistautunut uskonnolleen.

Parikymppisenä Aisha kärsi lamaannuttavasta migreenistä. Hän kokeili kaikkia perinteisten parantajien lääkkeitä, mutta mikään ei auttanut. Viimeisenä keinona häntä neuvottiin toistamaan tietty Koraanin säe neljä kertaa, ja teurastamaan sen jälkeen neljä pässiä. Parantaja sanoi, että jos sekään ei auttaisi, Aisha kuolisi.

Eläinuhri ei auttanut, ja Aisha päätteli kuolevansa. Epätoivoissaan hän päätti suorittaa vielä viimeisen rukouksen. Ennen kuin hän kuitenkaan ehti suorittaa viimeistä tekoaan, hän kaatui lattialle. ”Minä haluan sinun ylistävän minua”, Aisha kuuli äänen sanovan. Aisha tiesi sen verran kristinuskosta, että hän arvasi tämän hiljaisen äänen olevan Raamatun Jumala.

Tästä yliluonnollisesta kohtaamisesta alkoi Aishan neljä vuotta kestänyt etsikkoaika. Hän tiesi hyvin miten paljon voisi menettää, jos hän valitsisi vääräuskoisten Jumalan oman kansansa uskon sijasta, mutta hän näki Jeesuksen kykenevän tarjoamaan jotain erilaista.

”Islamissa en ollut koskaan kuullut puhuttavan pelastuksesta”, Aisha sanoi. ”Pelastus tulee hyvien tekojen kautta. Lopulta sekin riippuu siitä, päättääkö Allah päästää ihmisen paratiisiin vai ei. Varmuutta siitä ei ole.”

Aisha tutki Raamattua ja kävi seurakunnassa. Siellä hän oppi, että Jeesus Kristus oli jo tehnyt kaiken tarvittavan hänen pelastuksekseen. Aishan tarvitsisi vain uskoa Häneen. Pian Aisha oli valmis kertomaan uudesta uskostaan aviomiehelleen.

Se ei sujunut hyvin. Aviomies haastoi Aishan islamilaiseen sharia-oikeuteen vaatien itselleen kaikkea Aishan omaisuutta sekä heidän kahta lastaan. Yhdeksässä Pohjois-Nigerian osavaltiossa sharia-oikeudet käsittelevät sekä siviili- että rikosasiat. Aishan pastori ja useat muut vetosivat kuitenkin hänen puolestaan, että käsittely siirrettäisiin tavalliseen oikeuteen, ja niin myös tapahtui. ”Jos juttu olisi käsitelty sharia-oikeudessa, päätös olisi luultavasti ollut Aishaa vastaan ja hän olisi menettänyt lapsensa”, Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani kertoo.

Oikeus määräsi Aishan valitsemaan: hänen tulisi joko kieltää uskonsa tai erota miehestään. Aisha ei suostunut luopumaan uskostaan, joten aviomies erosi hänestä ja antoi lasten huoltajuuden Aishalle.

Aisha ja hänen poikansa Abdullahi muuttivat pois, mutta Faiza-tytär halusi jäädä isänsä luo. Aika oli Aishalle vaikeaa, sillä edes kristityt eivät halunneet olla tekemisissä hänen kanssaan. He pelkäsivät, että Aishan entinen mies syyttäisi heillä olleen osuutta Aishan kääntymisessä kristinuskoon. He pelkäsivät myös, että muslimiyhteisö kääntyisi heitä vastaan, jos heidät nähtäisiin Aishan seurassa.

Aishan vanhemmat syyttivät häntä välinpitämättömyydestä heidän tarpeitaan kohtaan, kun hän jätti vaikutusvaltaisen aviomiehensä ja tämän rahat.

Aishaan kohdistui jatkuvaa painostusta perheen ja yhteisön tahoilta, ja hänen entinen aviomiehensä jopa poltti hänen kotinsa. Vaino kävi teini-ikäiselle Abdullahille liian raskaaksi kestää, ja hän muutti takaisin isänsä luo. Aisha oli valmis antamaan periksi. ”Sillä hetkellä te tulitte elämääni”, hän kertoi Marttyyrien Äänen työntekijälle.

Marttyyrien Ääni järjesti Aishan muuton toisaalle, missä ihmiset eivät tiedä hänen hylänneen islamin. Äitinsä todistuksen kautta kristityksi kääntynyt Abdullahi muutti takaisin äitinsä luo. Myöhemmin myös Faiza kääntyi kristinuskoon koulutoveriensa todistuksen myötä. Isä hakkasi tyttärensä ja sanoi: ”Lähde talostani ennen kuin tapan sinut.” Faizakin asuu nyt äitinsä ja veljensä kanssa.

Aisha toivoo voivansa tehdä töitä toisten islamin hylänneiden naisten parissa ja kertoa fulaneille Kristuksen rakkaudesta. Abdullahi on nyt 25-vuotias ja hänkin opiskelee raamattukoulussa. Faiza on 16-vuotias ja käy lukiota.

Aishan elämää varjostaa tieto siitä, että hänen entinen aviomiehensä ja tämän perhe etsivät häntä yhä, tappaakseen hänet. Vaikeuksista ja epävarmuudesta huolimatta Aisha ei kadu. Hän on tullut tuntemaan elävän Jumalan, joka on antanut hänen elämälleen tarkoituksen. ”Jumala loi meidät Hänen seuraajikseen, jotta ylistäisimme Häntä ja olisimme Hänelle kuuliaisia”, Aisha sanoo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print