Your Cart

Lisää hyökkäyksiä Nigeriassa

Surmansa saaneiden joukkohauta.

Nigeriassa hyökkäykset kristittyjä vastaan ovat edelleen jatkuneet. Sunnuntai-iltana 26. tammikuuta fulani-paimentolaiset hyökkäsivät Kwatasin kylään Plateaun osavaltiossa, noin 80 kilometriä osavaltion pääkaupungista Josista etelään.

Kyläläiset olivat ulkona istumassa iltaa, kun hyökkääjät tulivat ja alkoivat ampua ympäriinsä. 22 ihmistä kuoli.

Poikkeuksellisesti tällä kertaa viranomaiset määräsivät alueen fulani-johtajan pidätettäväksi. Hänet vietiin pääkaupunkiin Abujaan kuultavaksi. Yhteyshenkilömme paikan päällä pitää tapahtunutta pyrkimyksenä osoittaa, että viranomaiset tekevät jotain väkivallan lopettamiseksi. Viimeisimpien tietojen mukaan fulani-johtaja vapautettiin kuulustelun jälkeen ja päästettiin palaamaan kotiinsa.

Yhteyshenkilömme oli myös mukana seuraavana torstaina pidetyissä hautajaisissa, joissa iskussa menehtyneet laskettiin yhteiseen joukkohautaan. ”Tilaisuus oli vavahduttava”, hän kertoo.

Lähde: Marttyyrien Äänen lähteet

Kiitos näistä rohkeista seuraajistasi, jotka antoivat henkensä Sinun nimesi tähden. Vahvista, rohkaise ja lohduta jäljelle jääneitä omaisia ja muita kristittyjä. Kiitos hetkellisestä fulani-johtajan pidätyksestä, anna sen olla toivonkipinänä olosuhteiden muuttumisesta.

Lataa viikon kaikki rukousaiheet tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print