Your Cart

Laos – Kristityt tuomittu rukoilemisesta sairaan puolesta

Oikeustalo Laosissa. Kuva: HRWLRF

Aikaisemmin murhasyytteistä vapautuneet viisi kristittyä on nyt tuomittu kuoleman aiheuttamisesta ”ilman toimilupaa suoritetun sairaanhoidon johdosta”, kun he rukoilivat vuosia sairastaneen kristinuskoon kääntyneen puolesta, joka kuitenkin kuoli. Tuomio on yhdeksän kuukautta vankeutta ja sakkoa 500.000 kipiä (noin 55 euroa) kullekin. Lisäksi heidän on yhteisvastuullisesti maksettava 2 miljoonaa kipiä (217 euroa) korvausta henkisestä kärsimyksestä ja hautajaiskuluista menehtyneen perheelle.

Viittä kristittyä; pastori Kaithongia, Puphetia, Mukia, Hasadeeta ja Tiangia syytettiin alun perin kristinuskoon kääntyneen rouva Chanin murhasta. Hän oli jo kaksi vuotta sairastanut diagnosoimatonta sairautta, kun hän kuoli matkalla sairaalasta kotiin 21. kesäkuuta 2014. Tuolloin rouva Chan oli pyytänyt sairaalaa kotiuttamaan hänet, jotta hän voisi kuolla kotonaan. Hän ehti kuitenkin kuolla jo kotimatkalla.

Kyläpäällikkö antoi luvan kristillisiin hautajaisiin, mutta perui päätöksensä myöhemmin. Pastori Kaithong vetosi maakunnan päällikköön, mutta 23.6.2014 kyläpäällikkö ja poliisit pidättivät pastori Kaithongin ja neljä muuta kristittyä. Heitä syytettiin lääkkeen antamisesta Chanille matkalla sairaalasta takaisin kotikylään ja että kuolema aiheutui siitä. Elokuussa 2014 Savannakhetin syyttäjänvirasto päätti, että viisi syytettyä eivät olleet syyllistyneet rikokseen.

Tuomitut kristityt kieltävät antaneensa Chanille mitään lääkettä, he olivat vain rukoilleet hänen puolestaan hänen omasta pyynnöstään. Kuolema ei myöskään tapahtunut paikassa, jossa hänen puolestaan rukoiltiin, vaan matkalla sairaalasta kotiin.

– Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print