Your Cart

Lähi-itä – ISIS menettää jäseniään

Tom_Doyle_Web_600_400_s_c1-300x200
Tom Doyle, E3 Partners

Samaan aikaan, kun ISIS värvää uusia jäseniä ympäri maailmaa, osa nykyisistä jäsenistä jättää ryhmän.

Lähi-idän asiantuntija, E3 Partnersin varajohtaja Tom Doyle on juuri palannut Lähi-idästä ja kertoo kuulleensa ISISin jäsenistä, jotka jättävät järjestön. ”On joitakin, jotka ovat tyytymättömiä. Heille kyse on identiteetistä. He lähtivät mukaan eikä se ollutkaan mitä he odottivat. Meillä on johtajia, jotka keskustelevat entisten ISISin jäsenten kanssa. He varovat visusti taustaansa, mutta he etsivät tarkoitusta.”

Tiedotusvälineiden välittämät uutiset näyttävät tukevan tätä käsitystä. Tietojen mukaan ”Jihadi John” on lähtenyt ISISistä. Jihadi John on useilla mestaus- ja kidutusvideoilla esiintynyt englantia puhuva henkilö. Hänen lähtönsä syistä ei toistaiseksi tiedetä.

Doyle sanoo ISISin helpottaneen muslimien evankeliointia. ”Näemme, että se (ISIS) myös ajaa ihmisiä pois islamista, sillä suurin osa tuon alueen muslimeista ei ole kasvanut tällaisen aggressiivisen islamin parissa.”

Myös alueelle matkaavien aviomiestä etsivien naisten määrä on laskenut. ”He pääsevät alueelle ja huomaavatkin olevansa seksiorjia, tai he kuolevat. He näkevät mitä todellisuus on: se on vihaa, hallintaa, mielivaltaa. Sitä hallitsee itse Saatana.”

– Mission Network News, E3 Partners

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print