Your Cart

Lähi-idän kristityt uhmakkaina joulukuvissa

Iranilainen kristitty perhe poseerasi useissa jouluaiheisissa kuvissa kotonaan. Kuva: My Treedom, Facebook
Iranilainen kristitty perhe poseerasi useissa jouluaiheisissa kuvissa kotonaan. Kuva: My Treedom, Facebook

Yhdysvaltalainen toimittaja Lisa Daftari on käynnistänyt Facebookissa ”My Treedom” -kampanjan. Kampanjan tarkoitus on ”Juhlistaa vapautta vainoista ja oikeutta jouluun kaikkialla maailmassa” jouluisten kuvien myötä.

Kristityt Lähi-idässä ja muissa kristinuskolle vihamielisissä maissa ovat osallistuneet innolla kampanjaan ja lähettäneet sen Facebook-sivulle jouluaiheisia kuvia itsestään ja lapsistaan.

Joulun vietto on laitonta esimerkiksi Iranissa, mutta eräässä Iranista tulleessa kuvassa jouluisesti puetut lapset seisovat koristellun kuusen vieressä.

Erään kuvan kerrotaan olevan Saudi-Arabiasta ja kuvan lähettänyt nainen sanoo salakuljettaneensa joulukuusen maahan matkalaukussa.

Daftari sanoo käynnistäneensä kampanjan levittääkseen tietoa kristittyjen vainoista maailmalla ja kertoakseen ”onnellisempia tarinoita”. ”Tällä tavoin kristityt uhmaavat vainoa ja tämä on ihmisluonteen kauneus, osoittaa ihmisten päättäväisyyttä elää elämäänsä ympäröivistä ankarista olosuhteista huolimatta, joka niin usein jää valtamedioilta raportoimatta”, Daftari sanoo.

Mohabat News, Daily Mail

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print