Your Cart

Kristityt joutuvat kokoontumaan laittomasti Kiinassa

Kotiseurakunta kiinalaisessa kylässä.

Toukokuussa viranomaiset syyttivät Henanin provinssissa, Zhumadianissa olevaa kotiseurakuntaa valheellisesti ”harhaoppisuudesta” ja kulttiin kuulumisesta. Seurakunnan toiminta kiellettiin. Sulkeminen oli seurausta virallisen Kolme Itse -kirkon tekemistä useista perusteettomista valituksista. Viranomaiset takavarikoivat seurakunnan omaisuuden, kuten esimerkiksi tuolit, ja antoivat ne toiselle seurakunnalle.

Aluksi kyläviranomaiset sallivat seurakunnan kokoontua maatilkulla, mutta virallinen kirkko puuttui asiaan ja yritti saada kristityt liittymään siihen. Seurakunnan sulkemisen jälkeen sen iäkkäämmät jäsenet ryhtyivät kokoontumaan kodeissa, sillä lähin Kolme Itse -kirkko oli heille liian pitkän matkan päässä. Seuraavaksi kuitenkin myös omien kotien käyttäminen kokoontumiseen kiellettiin.

Helmikuussa Kiinassa astuu voimaan nippu uusia uskonnon harjoittamista sääteleviä lakeja. Ne tulevat tiukentamaan rajoituksia kotiseurakunnille ja viranomaiset saavat lisää valtuuksia rajoittaa ja sulkea niitä. Vaikka uudistukset eivät vielä ole voimassa, kiinalaiset uskovat kertovat viranomaisten alkaneen jo soveltaa niitä.

Lähde: China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print