Your Cart

Kristityt äiti ja poika pidätetty Iranissa

Augustine ja Veronika. Kuva: Iran Focus

Vallankumouskaartin tiedusteluviranomaiset suorittivat 20. helmikuuta ratsian Anousheh Reza-bakhshin (tunnetaan nimellä Veronika) ja hänen poikansa Soheil Zagarzadehin (tunnetaan nimellä Augustine) kotiin Urmiassa, Iranin Länsi-Azerbaidzhanin provinssin pääkaupungissa ja pidättivät heidät.

Veronika ja Augustine ovat kristinuskoon kääntyneitä ja heidät kastettiin Turkissa viime elokuussa. Kasteella käymisen jälkeen he palasivat Iraniin.

Ratsian kuluessa heidän kotinsa tutkittiin ja Augustinen tavaroiden joukosta löytyi kristillisiä kirjoja. Hän on seurannut innokkaasti kristillisiä satelliittitelevisiokanavia sekä kristillisiä teologisia opetusohjelmia.

Tällä hetkellä heidän olinpaikastaan tai voinnistaan ei ole tietoa. Arvellaan, että he ovat pidätettyinä vallankumouskaartin tiedustelupalvelun tiloissa, jossa pidätetyistä ei anneta tietoja.

Kristittyjen pidätykset kiihtyivät viime vuonna Iranissa ja tällä hetkellä pidätettynä ja tuomiota odotamassa on yli 90 uskovaa heidän lisäkseen, jotka on jo tuomittu vankeuteen.

Lähteet: Middle East Concern, Iran Focus

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print