Your Cart

Kristittyjä pahoinpidelty Intiassa, pakotettu ”sopimukseen”

Seurakunta koolla Intiassa.

Intian Odishan osavaltiossa, alkuperäisheimojen asuttamassa Abasingin kylässä, hyökättiin sunnuntaina 18. kesäkuuta jumalanpalvelukseen kokoontuneiden kristittyjen kimppuun.

Pastori Samuel Karjee kertoo, että kun seurakunta oli koolla, noin 30 hindunaista tunkeutui taloon, jossa uskovat olivat kokoontuneet viimeisen puolen vuoden ajan. Koolla olleet 12 kristittyä raahattiin ulos, jossa yli 300 hindua oli odottamassa. ”He hakkasivat meitä kepeillä ja potkivat”, pastori Karjee kertoo.

13-vuotiasta tyttöä, Madhusmita Bhuyania lyötiin vatsaan ja häntä tönittiin. Muutkin paikalla olleet uskovat loukkaantuivat ja yksi heistä saa edelleen sairaanhoitoa sisäisiin vammoihinsa. ”Miksi pidätte jumalanpalveluksia? Emme pidä kristityistä. Keitä kristityt ovat? Se on ulkomaalainen uskonto. Kristinusko ei ole mitään. Ette saa rukoilla täällä”, hyökkääjät sanoivat.

Pahoinpitelyn jälkeen hyökkääjät ottivat kristityiltä Raamatut ja kristillisiä kirjoja ja menivät poliisiasemalle valittamaan, että kristityt lähetystyöntekijät, pastorit ja evankelistat olivat tulleet kylään ja jakaneet niitä.

Uskovat kävivät samana iltana tekemässä rikosilmoituksen kahdeksaa hyökkääjää vastaan. Seuraavana päivänä, kun he jälleen menivät poliisiasemalle, he saivat tietää, että poliisit olivat pidättäneet 25 hindua ja viisi kristittyä.

Jokaisesta kylän 300 perheestä saapui kaksi hindua poliisiasemalle. Heidän joukossaan oli myös äärihinduryhmien RSS:n ja Bajrang Dalin jäseniä. Asemalla he laativat poliisin kanssa ”sopimuksen”. Pastori Karjeen mukaan sopimuksessa lukee, että osapuolet ovat yhdessä päätyneet siinä olevaan lopputulokseen, mutta se ei pidä paikkaansa, sillä kristityiltä ei kysytty mitään.

”Sopimuksessa” määrätään seuraavaa:

  1. Kristityt eivät saa järjestää mitään juhlia ilman poliisilta etukäteen saatua lupaa.
  2. Kristityt saavat ylistää Jeesusta kodeissaan, mutta he eivät saa kutsua pastoreita, lähetyssaarnaajia tai evankelistoja.
  3. Kristittyjen perheiden, jotka aikovat yhdessä juhlia jotain, kuten syntymäpäivä, tulee anoa poliisilta lupaa ja vain erillisellä luvalla he voivat kutsua pastorin.
  4. Jos hindut aikovat järjestää juhlan ja ovat huolissaan turvallisuutensa puolesta, he voivat valittaa poliisille ”kristittyjen aiheuttamasta uhasta”.

Lisäksi sopimuksessa määrätään, että jos osapuolten välillä on hyökkäyksiä, niistä sovitaan poliisin kanssa, ei oikeudessa. Samoin sopimuksen rikkomisesta sovitaan poliisien kanssa.

Pastori Karjeen mukaan uskovat ovat syvästi ahdistuneita siitä, että he eivät voi kokoontua yhteen.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print