Your Cart

Kristitty surmattu sairaalassa Pakistanissa

Sunil Saleem menetti henkensä pahoinpitelyn seurauksena. Kuva: Morning Star News

Maanantaina 26. maaliskuuta hoitohenkilökunta ja vartijat hakkasivat kuoliaaksi kristityn miehen julkisessa sairaalassa Lahoressa.

Anil Saleem kertoo, että hän, hänen veljensä Sunil Saleem ja jotkut muut sukulaiset olivat vieneet raskaana olevan sisarensa Kiran Kashifin synnytysosaston ensiapuun, sillä Kiran kärsi kivuista. ”Kiran meni vuorossa olleen lääkäri Sairan luo, joka näppäili matkapuhelintaan ja siemaili teetä”, Anil Saleem kertoo. ”Saira käski Kiranin odottaa huoneen ulkopuolella, kunnes hän saisi teensä juotua. Odotimme jonkin aikaa, mutta koska Kiran oli kovissa kivuissa, hän meni jälleen sisälle ja pyysi tulla hoidetuksi heti.”

Lääkäri alkoi kirota Kirania siitä, että hän ei odottanut ja käski hoitajan huolehtia hänestä. ”Kun sisareni protestoi lääkärin töykeyttä, tämä alkoi läpsiä häntä ja kaatoi hänet lattialle”, Anil kertoo. ”Hän kysyi miten choora (kristityistä käytettävä halventava termi) kehtasi kyseenalaistaa hänen määräyksensä.”

Metelin kuultuaan Anil Saleem, hänen veljensä Sunil, Kiranin mies Kashif Ashiq sekä serkut Raza Guddu ja Kashif Robin menivät huoneeseen. Heti kun lääkäri näki heidät, hän huusi lääkäreitä ja vartijoita lukitsemaan huoneen ovet sisältä päin ja ”antamaan näille kristityille opetuksen”.

”Noin 15-20 hoitohenkilökunnan edustajaa ja vartijaa sekä 8-10 nuorta lääkäriä hyökkäsi kimppuumme. Meitä hakattiin metalliputkilla, tuoleilla, nahkavöillä ja muilla esineillä”, Anil kertoo. Ammatiltaan konstaapeli, Sunil yritti rauhoitella tilannetta, mutta häntä hakattiin armotta, potkittiin ja lyötiin haaroihin ja rintaan, kunnes hän menetti tajuntansa.

Myös muut paikalla olleet kristityt loukkaantuivat. Pahoinpitely loppui vasta kun poliisit saapuivat paikalle. Henkilökunta pahoinpiteli myös paikalla ollutta uutisryhmää, joka kuvasi osan tilanteesta.

”Suurin osa lääkäreistä lähti pakoon, mutta paikalle jääneetkään eivät välittäneet avunpyynnöistämme”, Anil kertoo. Sunil menehtyi hoidon viivästymisen vuoksi. Ruumiinavaus osoitti hänen menehtyneen pahoinpitelyn seurauksena. Hänellä oli useita murtuneita kylkiluita. Sunililta jäi vaimo ja neljä lasta, joista nuorin on vasta kolme kuukautta.

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus, mutta toistaiseksi ketään ei ole pidätetty. Sairaala on puolestaan uhannut nostaa vastasyytteet perhettä vastaan. Nuorten lääkärien yhdistys uhkaa koko provinssin laajuisella lakolla, jos syytteitä heitä vastaan ei peruta.

Lähde: Morning Star News, Dawn

Pakistan-Suomi kristillinen järjestö ja Espoon helluntaiseurakunnan Urdu-Hindi Fellowship järjestävät keskiviikkona 4.4. kello 14-16 eduskuntatalon edessä mielenosoituksen Pakistanin kristittyjen puolesta, jossa myös Marttyyrien Ääni on edustettuna. Lähetysjohtaja Juhani Huotari puhuu tapahtumassa. Tule mukaan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print