Your Cart

Kristitty pariskunta ja vauva pidätetty Somalimaassa

Kristitty pariskunta ja vauva pidätetty Somalimaassa

Toritunnelmaa Hargeisassa, Somalimaassa. Kuva: Clay Gilliland, Visualhunt

Mohamed ja Hamdi sekä heidän vastasyntynyt vauvansa pidätettiin Somalimaan pääkaupungissa Hargeisassa tammikuun 21. päivänä. Samana päivänä pidätettiin myös etiopialainen Aster-niminen kristitty nainen.

Seuraavana päivänä poliisit suorittivat kotietsinnän Mohamedin ja Hamdin kotiin. He takavarikoivat pariskunnan omaisuutta, mutta pidättivät myös Hamdi A:n, naisen, joka asui heidän luonaan. He kaikki neljä, sekä vauva, ovat yhä pidätettyinä.

Tammikuun 25. päivänä heidät vietiin oikeuteen, jossa tuomari kertoi heille, että heitä epäillään kristinuskon levittämisestä. Helmikuun 10. päivänä pidetyssä oikeudenkäynnissä heille kerrottiin, että tapauksen tutkimiseen on myönnetty lisäaikaa. Lain mukaan syyttäjällä on 45 päivää aikaa pidätyksen jälkeen suorittaa tutkimuksensa ja nostaa syytteet.

Heidän asianajajansa sanoo, että he kaikki voivat hyvin ja hänen vierailunsa aikaan vaikutti siltä, että heitä on myös kohdeltu hyvin. Tämän jälkeen asianajaja ei kuitenkaan enää ole päässyt tapaamaan heitä, vaikka hän on valittanut siitä ja vaikka syyttäjä on luvannut tapaamisten onnistuvan.

Somalikristityt pyytävät rukoilemaan, että pidätetyt tuntevat Jumalan läsnäolon, ja että heidät vapautettaisiin pian. Näiden pidätysten myötä Somalimaan kristityt ovat peloissaan ja haavoittuvaisia, joten rukoile myös viisautta seurakuntien johtajille.

Viime vuoden marraskuussa kristitty pariskunta karkotettiin Somalimaasta Somaliaan. Pariskunta pidätettiin viime syyskuussa ja heitä aiottiin syyttää islamin hylkäämisestä ja kristinuskon levittämisestä. Heidät vapautettiin ja karkotettiin yllättäen sen jälkeen, kun erään Euroopan maan viranomaiset olivat vedonneet heidän puolestaan. Tapaus kuitenkin pelästytti Somalimaassa asuvat kristityt ja monet pakenivat sen jälkeen ulkomaille.

Islam on Somalimaan virallinen uskonto. Maa julistautui itsenäiseksi Somaliasta vuonna 1991. Perustuslain mukaan maassa on uskonnonvapaus. Samaan aikaan kuitenkin perustuslaki kieltää muslimeja kääntymästä toiseen uskontoon, kieltää muiden uskontojen kuin islamin julistamisen sekä määrää, että kaikkien tulee elää sharia-lain periaatteiden mukaan.

Lähteet: Middle East Concern, Barnabas Fund

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print