Your Cart

Kristillisiä tv-kanavia kielletty Pakistanissa

karachi-prayer-festival
Rukousfestivaali Karachissa, jonka järjesti yksi nyt kielletyistä tv-kanavista. Kuva: Youtube

Pakistanissa on julistettu laittomiksi yksitoista kristillistä televisiokanavaa. Sähköistä mediaa valvova virasto määräsi urdunkieliset kanavat suljettaviksi syyskuun lopussa vedoten siihen, että kanavilla ei ollut toimintaan tarvittavia lupia.

Kanavista kymmenen on protestanttisia: Isaac TV, Gawahi TV, God Bless TV, Barkat TV, Praise TV, Zindagi TV, Shine TV, Jesus TV, Healing TV ja Khushkhabari TV. Kanavat olivat olleet toiminnassa 17 vuotta. Lisäksi viranomaiset kielsivät Catholic TV:n, Lahoressa toimivan katolisen hiippakunnan kanavan.

”Kaikkia aluepäälliköitä vaaditaan ryhtymään tarvittaviin toimiin laittomien tv-kanavien lähetysten lakkauttamiseksi alueillaan”, määräyksessä sanotaan.

”Hyvien Uutisten kertomista pidetään laittomana”, kertoi Agenzia Fidesille Isä Mushtaq Anjum, pakistanilainen munkki ja pappi, joka on erikoistunut viestintään ja mediaan. ”Joidenkin vuosien ajan, suurella vaivalla, kristilliset yhteisöt ovat perustaneet televisiokanavia kaapelitelevisioon tai verkkoon, puhuakseen kristityille ja kristinuskosta. Kristityille ei ole sijaa yleisillä televisiokanavilla. Haluamme tietää, miksi niitä pidetään laittomina. Tämä on jälleen yksi syrjivä laki, joka koskettaa ei-muslimeja.”

Catholic TV -kanavan perustaja Isä Morris Jalal sanoi: “Kansalaisina kristityillä on oikeus harjoittaa uskoaan, mutta jos se estetään, se tarkoittaa, etteivät kaikki kansalaiset ole tasa-arvoisia.” Hän pyysi ulkomaiden kristittyjä protestoimaan kieltoa vastaan.

Lähde: Christian Today

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print