Your Cart

Kotiseurakuntien kontrolli tiukkenee Kiinassa

Tässä Wei Zhelanin allekirjoittamassa lomakkeessa kysytään hänen henkilötietojaan. Kuva: China Aid

Kiinan itärannikolla sijaitsevan Jiangsun provinssin viranomaiset ovat ryhtyneet keräämään tarkkoja tietoja kotiseurakunnista, kertoo China Aid -järjestö.

Lauantaina 9. syyskuuta viranomaiset vaativat Guizhu-seurakuntaa Xuzhoun kaupungissa johtavaa Wei Zhelania täyttämään ”Maanalaisten kristillisten seurakuntien avaintyöntekijöiden rekisteröinti” -lomakkeen. Lomakkeessa kysyttiin hänen nimeään, syntymäaikaansa, seurakunnan nimeä, hänen asemaansa seurakunnassa, henkilökortin numeroa, asennetta hallitusta kohtaan jne..

Yhdessä lomakkeen sarakkeessa kysyttiin, kuuluuko seurakuntarakennus laittomalle järjestölle, onko sillä rikosrekisteriä ja onko seurakunta halukas alistumaan virallisen Kolme Itse -kirkon johdettavaksi.

Myös alueen muut seurakuntien johtajat kertoivat saaneensa saman lomakkeen täytettäväkseen.

Elokuun lopussa kerrottiin, että Xuzhoussa oli käynnistynyt tutkinta kaikista paikallisista kotiseurakunnista ja viranomaiset vaativat saada tietää niiden sijainnin, johtajat, pastorit, tärkeimmät työntekijät, seurakunnassa käyvien määrän, yhteydet ulkomaisiin kristittyihin sekä tulevaisuuden suunnitelmat. Viranomaisia määrättiin vierailemaan seurakunnissa ja raportoimaan käynnistään esimiehilleen.

Samassa yhteydessä kerrottiin, että viranomaiset pakottavat pieniä kotiseurakuntia yhdistymään isommiksi ryhmiksi, rekisteröitymään Kolme Itse -kirkoiksi tai lopettamaan toimintansa.

Kysyttäessä mahdollisuutta, että hänen seurakuntalaisensa kävisivät lähimmässä Kolme Itse -kirkossa, pastori Wei sanoi: ”Se on liian kaukana. Me emme voi mennä sinne. Olen yli 60-vuotias nyt, enkä minä voi mennä sinne. Se on kymmenien kilometrien päässä.”

Viimeisimmät viranomaisten toimet huolestuttavat kristittyjä, jotka pelkäävät vainojen koventuvan rajoitusten tiukentuessa.

Lähde: China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print