Your Cart

Kotiseurakunnat suljettu Bahawalpurissa, Pakistanissa

Viranomaiset ovat määränneet kotiseurakunnat suljettaviksi eteläisen Punjabin osavaltion suurimmassa kaupungissa, Bahawalpurissa, sillä muslimit ovat valittaneet kristittyjen rukousten häiritsevän heitä.

Kaupungin viranomaiset ovat määränneet, että kristityt voivat järjestää sunnuntaijumalanpalveluksia vain kirkoissa, ei kodeissa. Yli 400.000 asukkaan Bahawalpurissa on vain neljä kirkkoa, ne kuuluvat Pakistanin katoliselle kirkolle sekä Church of Pakistan -seurakunnalle. Kirkot on rakennettu ennen Pakistanin itsenäistymistä 1947 tai ennen vuoden 1971 Intian ja Pakistanin välistä sotaa.

Lupa uusien kirkkojen rakentamiselle edellyttää, että kirkon on oltava yli 200 metrin päässä lähimmästä moskeijasta ja yli 100 metrin päässä muslimien asuinalueesta. Rukousten aikana ei saa käyttää kovaäänisiä eikä jumalanpalveluksia saa pitää samaan aikaan, kun muslimit pitävät omiaan samalla alueella.

Kotiseurakunnista tuli tavanomaisia kaupungissa vuoden 2000 jälkeen, jolloin evankeliset kristityt alkoivat toimia Pakistanissa. Miljoonat katoliset, anglikaanit, metodistit ja presbyteerit liittyivät näihin seurakuntiin. Evankeliset seurakunnat ovat kuitenkin kooltaan pieniä ja vähävaraisia, joten niillä ei ole varaa rakentaa kirkkoja. Sen vuoksi seurakunnat kokoontuvat pastoreiden ja seurakuntalaisten kodeissa.

Bahawalpurin kaupungissa toimii kielletty Jaish-e-Mohammed -terroristiryhmä ja arvellaan, että ääri-islamistit ovat painostaneet kaupungin viranomaisia.

Lähde: Pakistan Christian Post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print