Your Cart

Korean Marttyyrien Äänen johtaja oikeuteen?

Eric Foley lähettämässä raamattupalloja Pohjois-Koreaan.

Etelä-Korean poliisi on suositellut syyttäjää syyttämään Korean Marttyyrien Äänen johtajaa, Eric Foleya kolmesta rikoksesta.

”Yksi niistä liittyy Koreoiden väliseen vaihtokauppalakiin. Tämä laki säätelee Etelän ja Pohjoisen välistä kauppaa. Sen mukaan kaikkeen, mitä yritetään myydä Etelästä Pohjoiseen, tarvitaan viranomaisten etukäteen myöntämä lupa”, Foley selittää.

Toinen syyte liittyy kansalliseen turvallisuuteen. ”Nämä lait on laadittu luonnonkatastrofien varalle”, Foley jatkaa, ”mutta nyt niitä sovelletaan heliumpallojen lähettämiseen ja väitetään, että työmme on saattanut Etelä-Korean vaaraan”.

”Kolmas syyte liittyy painekaasun käyttöön”, Foley kertoo.

”Lopulta tässä kaikessa on kyse yksinkertaisesti siitä, onko Raamattujen lähettäminen Pohjois-Koreaan laitonta?”

Rukousvastauksia

Etelä-Korean viranomaiset ryhtyivät toimiin pallolähetyksiä vastaan tänä kesänä, Pohjois-Korean esittämien uhkausten jälkeen. Kolme järjestöä, Korean Marttyyrien Ääni niiden joukossa, joutuivat viranomaisten hampaisiin.

”Me olemme näistä kolmesta ainoa taho, joka lähettää Raamattuja. Muut kaksi lähettävät lentolehtisiä, joissa kerrotaan pääasiassa uutisia. Usein niissä voi olla poliittisia kommentteja Pohjois-Koreaan liittyen, sillä pohjoiskorealaiset loikkarit johtavat näitä molempia järjestöjä”, Foley selittää.

”On aiheita, joista kiittää Jumalaa tässä tilanteessa”, Foley sanoo.

Kahta aiemmin mainittua järjestöä syytetään myös kavalluksesta ja varojen väärinkäytöstä. ”Meitä ei syytetä mistään sellaisesta”, kertoo Foley. Etelä-Koreassa tämä on merkittävä asia.

”Me todistamme, että kristilliset järjestöt ovat erilaisia kuin poliittiset järjestöt. Me toimimme toisin. Me kunnioitamme viranomaisia, ja kirjanpitostandardimme ovat korkeat.”

Rukoustuki tarpeen

Jumala on vastannut uskollisesti Foleyn ja Korean Marttyyrien Äänen rukouksiin tänä vuonna. Nyt he tarvitsevat jälleen esirukouksiasi.

”Käytännössä se, että poliisi suosittelee syytteiden eteenpäin viemistä takaa, että minua tullaan syyttämään. Kyse on vain siitä, milloin se tapahtuu. Se voi olla huomenna, ensi viikolla, ensi kuussa – emme tiedä”, Foley sanoo.

Ilmassa leijuu hämmennys syytösten lopputuloksesta. ”Meidän tapauksemme kysyy, pitäisikö raamattupallojen lähettämistä – joka on tähän saakka ollut laillista, pitää laittomana ei ainoastaan tästä eteenpäin, vaan myös jo toteutettuja lähetyksiä?”

”Viidentoista vuoden ajan meillä on ollut hyvät suhteet viranomaisiin. Poliisi, armeija, jopa tiedustelupalvelu on ollut paikalla, kun olemme lähettäneet palloja. Tänä vuonna parilla laukaisukerralla kysyin poliisilta, onko työmme laitonta. Poliisi vastasi: ’No, ei, et vain voi tehdä sitä tässä sijainnissa.’”

”Rukoukseen, että tämä olisi kunniaksi Jumalalle, on jo vastattu: ihmiset näkevät, että kristityissä on jotain erilaista. Toinen rukouksemme on, että Jumala käyttäisi jokaista lähettämäämme Raamattua evankeliumin edistämiseksi”, Foley pyytää.

”Jumalalla on keinonsa saada Raamattuja vietyä Pohjois-Koreaan. Olemme hämmästyneitä reiteistä, joita Hän avaa. Rukoile, että tämä jatkuu. Rukoile, että Jumala tulee ylistetyksi.”

Lähteet: Mission Network News, Marttyyrien Ääni – Korea

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print