Your Cart

Kohu intialaisen parlamentaarikon puheista surmatusta lähetystyöntekijästä

Stainesin perhe hieman ennen murhia.

Intiassa kristilliset johtajat ovat ilmaisseet mielipahansa BJP-puoluetta edustavan parlamentaarikon puheista australialaiseen Graham Stainesiin liittyen. Graham Staines murhattiin Odishan osavaltiossa vuonna 1999 kahden pienen poikansa kanssa. Kristityt vaativat parlamentaarikolta anteeksipyyntöä ja hänen sanojaan poistettaviksi parlamentin pöytäkirjasta.

Syyskuun 21. päivänä Intian parlamentin alahuone käsitteli ulkomailta tulevia rahalahjoituksia säätelevän lain (Foreign Contribution Regulation Amendment Bill) muutosta. Tämän keskustelun yhteydessä BJP-puolueeseen kuuluva parlamentaarikko Satya Pal Singh käytti kristittyjen vastaista salaliittoteoriaa perusteena rajoittaa järjestöjen ulkomailta saamaa rahoitusta.

”Tiedämme mitä tapahtui Koillis-Intiassa, kuinka asiat ovat muuttuneet viimeisen 50 vuoden aikana, ja kuinka eräs tietty uskonto on kasvattanut jalansijaansa”, Singh sanoi. Lisäksi hän väitti, että ulkomaisella rahoituksella on tekemistä Koillis-Intian levottomuuksien kanssa.

Singh kertoi parlamentille, että Stainesin edustama järjestö, the Evangelist Missionary Society, käännytti alkuperäisheimoihin kuuluvia kristinuskoon. Hän myös väitti, että Staines ahdisteli seksuaalisesti heimoihin kuuluvia tyttöjä.

Graham Stainesin poltettu Jeeppi.

”He loukkaavat sellaisen henkilön muistoa, joka antoi elämänsä parhaat vuodet palvellakseen tätä maata, erityisesti sen heikoimmassa asemassa olevia”, pastori Vijayesh Lal, Intian evankelisen allianssin pääsihteeri sanoi. ”Nämä kuulopuheisiin ja vihjailuihin perustuvat sanat tahraavat kuolleen miehen erinomaisen palvelustyön 21 vuotta hänen kuolemansa jälkeen.”

Tammikuussa 1999 Staines ja hänen tuolloin 9 ja 7-vuotiaat poikansa poltettiin Odishan osavaltiossa elävältä autoonsa, jossa he olivat yöpymässä. Yleisen käsityksen mukaan Staines ja hänen poikansa murhien takana olivat äärihindut, koska hän teki työtä Intian alkuperäisheimojen ja leprasairaiden parissa.

Tuolloin vallassa ollut Intian pääministeri sanoi häpeävänsä tapahtunutta ja asetti tutkijaryhmän tutkimaan murhia.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print