Your Cart

Kiinassa vangittu pastori siirretty toiseen vankilaan

Kiinassa vangittu pastori siirretty toiseen vankilaan

Pastori Zhang Shaojien perhe on saanut tietää, että pastori on 8. tammikuuta siirretty toiseen vankilaan kärsimään loput viisi vuotta kaikkiaan 12 vuoden vankeustuomiostaan.

Pastori oli aiemmin vankilassa Xinxiangissa, josta hänet nyt siirrettiin Zhengzhouhun. Molemmat kaupungit sijaitsevat Henanin provinssissa. Uudessa vankilassa pastori tulee viettämään ensimmäiset kaksi kuukautta ”tehostetussa koulutuksessa”.

Näiden kahden ensimmäisen kuukauden aikana hänen perheensä saa käydä tapaamassa häntä kerran viikossa, tiistaisin, mutta kukin vierailija saa käydä hänen luonaan vain kerran kuukaudessa. Vierailun yhteydessä pastorille ei saa antaa mitään.

Pastori Zhang pidätettiin marraskuussa 2013. Seuraavan vuoden heinäkuussa hänet tuomittiin 12 vuodeksi vankilaan petoksesta sekä joukon kokoamisesta horjuttamaan yleistä järjestystä. Kolme Itse -kirkon pastorina toimiessaan Zhang puolusti säännöllisesti ihmisten oikeuksia.

Tiedot vankilan olosuhteista ja sen tehostetun koulutuksen ohjelma huolestuttavat pastori Zhangin perhettä, eivätkä he pidä siirtoa hyvänä merkkinä.

Xinmin vankilassa, johon pastori nyt siirrettiin, on vangittuna paljon Falun Gongin seuraajia. Heitä kerrotaan kidutetun ja pakotetun rankkaan pakkotyöhön. Monille on sen seurauksena tullut mielenterveydellisiä ongelmia ja jotkut ovat jopa kuolleet.

Vuosi sitten pastorin vaimo kertoi, että pastori oli edellisen puolen vuoden aikana pakotettu ottamaan valkoinen pilleri, jonka myötä hänen persoonallisuutensa oli muuttunut täysin.

Pastorille voi lähettää tervehdyksiä oheiseen osoitteeseen:

Tiistaina 2.2. klo 18:15 Radio Patmoksella kuullaan ohjelma toisesta vangitusta kiinalaisesta pastorista, John Caosta

Vuonna 2017 Pastori John Cao pidätettiin, kun hän oli ylittämässä Myanmarin ja Kiinan rajaa kohdasta, missä rajanylitys oli yleisesti sallittua. Tämä Kiinan kotiseurakuntaliikkeen merkittävä avainhenkilö tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Asianajajan mukaan on selvää, että pastori Cao on tuomittu kristillisen uskonsa, ja sen innostaman humanitaarisen työn vuoksi. Tässä ohjelmassa saamme kuulla pastori Caon tilanteesta sekä myös hänen koskettavan runonsa, jonka hän on kirjoittanut vankilassa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print