Your Cart

Kiinassa ovela “lapsiansa” koitui kirkon kohtaloksi

Kiinan seurakunnat eivät nykyisin saa antaa alle 18-vuotiaiden osallistua tilaisuuksiinsa. Pyhäkouluja ei siis enää ole, mutta lapset eivät saa osallistua seurakuntien muihinkaan tilaisuuksiin. Viranomaiset näyttävät pyrkivän siihen, ettei kristillisesti uskovien vanhempien lapsistakin tulisi uskovia.

Siitä syystä tämän vuoden joulukampanjamme onkin nimeltään ”Pyhäkoulu paketissa”. Sen myötä kiinalaisille vanhemmille tarjotaan välineet kristinuskon perusteiden opettamiseksi omille lapsilleen. Voit lukea kampanjasta lisää täältä.

Kielto lasten osallistumisesta kristillisiin tilaisuuksiin koskee niin rekisteröimättömiä kuin rekisteröityjä Kolme Itse -kirkkoja. Keskisen Kiinan Henanin provinssissa Renzhuangin kylän Kolme Itse -kirkko joutui kesällä viranomaisten punoman, lasten osallistumiskieltoon liittyvän ovelan juonen uhriksi.

Oli kesäkuisen sunnuntaijumalanpalveluksen aika ja seurakunta oli koolla, kun lasta sylissään kantanut nainen saapui paikalle. Seurakunnassa oltiin tietoisia uusista määräyksistä, joten kirkkoa vartioinut seitsemissäkymmenissä oleva uskova yritti estää naista astumasta sisälle kirkkoon. Estely ei kuitenkaan auttanut.

Jumalanpalveluksen päätyttyä noin kymmenen hallintoviranomaista saapui kirkkoon. He ottivat kuvia naisesta lapsen kanssa ja sättivät kirkkoa vartioinutta uskovaa siitä, että tämä oli antanut alaikäisen päästä sisälle.

Kirkkoa vartioinut nainen yritti useita kertoja selittää, että tulija ei ollut heidän seurakuntansa jäsen. Selitykset eivät kuitenkaan kelvanneet ja hänet häädettiin pois. Sen jälkeen viranomaiset lukitsivat kirkon portin ja tilasivat kaivinkoneen kaivamaan ojan kirkon eteen, niin ettei kukaan enää päässyt sinne.

Muutaman päivän päästä paikalle tuotiin työmiehiä tuhoamaan osa kirkosta. Kirkon jäljelle jääneeseen portinpylvääseen ripustettiin kyltti, joka kertoi paikan olevan nyt ”Renzhuangin kylän Puolueen jäsenten ja massojen toimintakeskus”.

”Ette tainneet arvata, että viranomaiset käyttäisivät tätä temppua, ettehän? Miksi ette vartioineet ovea paremmin?” omahyväinen viranomainen ilkkui järkyttyneille seurakuntalaisille.

”Viranomaiset halusivat kirkon, joten he punoivat juonen ja lähettivät naisen lapsen kanssa kirkkoon. Sitten he käyttivät tätä ”rikkomusta” perusteena sulkea kirkko. Tämä on Kiinan kommunistiselle puolueelle tyypillistä: viritetään ansa, johon kansalaiset putoavat”, vihainen seurakuntalainen puuskahti.

Lähde: Bitter Winter

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print