Your Cart

Kiinassa nostettu syytteitä verkkoseurakuntia vastaan

Kiinalaiset uskovat ovat alkaneet kertoa, että viranomaiset ovat ryhtyneet pidättämään ja nostamaan syytteitä kotiseurakuntia ja niiden edustajia vastaan, jotka ovat koronapandemian ajamina käynnistäneet jumalanpalvelukset verkossa.

Kristillisen digitaalisen sisällön rajoituksissa ei ole mitään uutta, ja sen vuoksi jotkut paikalliset uskovat ovat jo pidempään vaihtaneet verkkosivujaan ja ohjelmiensa aikatauluja lähes päivittäin. Korona kuitenkin muutti tilanteen kahdella tavalla.

Ensiksi, kiinalainen “verkkoseurakunta” koki räjähdysmäisen kasvun pandemian levitessä. Uskovien oli pakko turvautua internetiin kirkkojen sulkeuduttua, ja viranomaisilla puolestaan oli liian kiire taistelussa virusta vastaan ehtiäkseen hillitsemään verkkoseurakuntien kasvua.

Mutta kun pandemia alkoi laantua Kiinassa, viranomaisilla oli uusia keinoja ja uutta päättäväisyyttä nitistää maanalaisen seurakunnan digitaalinen kasvu.

Kiinasta kuuluu, että pidätyksiä ja ratsioita tapahtuu lähes päivittäin. Muslimit, katoliset, protestantit – kaikki, joita voidaan pitää uhkana kommunistiselle ideologialle, huomaavat tulevansa vaiennetuiksi.

Paikalliset uskovat eivät silti aio pysähtyä. Digitaalisten, sähköisten työkalujen ansiosta seurakunta on vahvassa kasvussa.

Kiinalaiset uskovat kertovat olevansa tottuneita vastustukseen. ”Me emme pelkää painostusta ja vainoa. Olemme kokeneet sitä aiemminkin. Mutta rukoile, että osaamme sopeutua siihen, mitä vastaamme tulee”, eräs uskova sanoo.

Rukoile erityisesti nuorten uskovien puolesta. Vaikka monet uskovat osaavat sopeutua tähän tilanteeseen, nuorille uskoville se voi olla vaikeampaa, sillä he eivät ole kokeneet tällaista vainoa aiemmin.

Lähde: Mission Network News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print