Your Cart

Kiinassa ei eläkettä pastorille, sakkoja joulunvietosta

Kiinassa ei eläkettä pastorille, sakkoja joulunvietosta

Poliisit tallentavat kristittyjen tietoja seurakuntaan tehdyn ratsian yhteydessä. Kuva: ChinaAid

Pekingissä asuva kotiseurakunnan vanhin, joka on äänekkäästi puolustanut vainottuja kristittyjä, sai äskettäin tietää, että hänellä ei ole oikeutta eläkkeeseen. Toisaalla Kiinassa joulunvietto on tuonut uskovalle suuret sakot.

Pekingiläisen kotiseurakunnan vanhimmistoon kuuluva Xu Yonghai on saanut tietää, että hänellä ei ole oikeutta eläkkeeseen. Viranomaiset perustelevat asiaa hänen saamillaan tuomoilla. Tämä selvisi Xu Yonghaille, kun hän 60 vuotta täytettyään meni noutamaan ensimmäistä eläkettään.

Xuta syytettiin vuonna 2004 ”valtionsalaisuuksien vuotamisesta ulkomaille”, kun hän kampanjoi internetissä vangittujen kiinalaisten kristittyjen puolesta. Tämän jälkeen hän on ollut useasti pidätettynä lyhyitä aikoja.

”Mitä minun pitäisi tehdä nyt? Minulla ei ole rahaa elämiseen, eikä lääkkeisiin, jos tarvitsisin niitä”, hän kysyy.

”Suuri osa tuloistani työvuosinani annettiin valtiolle, työnantajalleni, käytettäväksi eläkkeisiini”, Xu lisää. ”Sen rahan pitäisi olla minun, ja nyt he ovat riistäneet sen minulta.”

Samaan seurakuntaan kuuluva asianajaja Ni Yulan on kokenut saman kohtalon: häneltäkin on evätty eläke.

Xun kotiseurakunta perustettiin vuonna 1996 ja siihen kuuluu useita ihmisoikeuksien puolustajia. Tämän vuoksi viranomaiset vakoilevat ja häiritsevät seurakuntalaisia usein.

Toisaalla Kiinassa, Lushanin maakunnassa, Henanin provinssissa, kristitty mies on saanut huomattavan suuret sakot osallistuttuaan uskovien kokoontumiseen viime jouluna.

Niu Guobao ja yli 40 muuta kristittyä kokoontuivat viettämään joulua 19. joulukuuta viime vuonna. Kesken kokoontumisen uskonnollisten asioiden viraston agentit suorittivat ratsian tilaisuuteen, kielsivät kristittyjä viettämästä joulua ja takavarikoivat kristilliset materiaalit.

Kaikkien paikalla olleiden piti antaa henkilötietonsa.

Kuukautta myöhemmin Niu Guobaolle ilmoitettiin, että tilaisuuden koolle kutsujana hänelle oli määrätty 160.000 yuanin (noin 20.300 euroa) sakot laittomasta uskonnollisesta kokoontumisesta.

Lähteet: RFA, ChinaAid

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print