Your Cart

Kiinan seurakuntien johtajat vetoavat viranomaisiin

Kirkon katolta poistettu risti Wenzhoussa, Zhejiangissa. Kuva: ChinaAid

Kaikkiaan 279 seurakuntien johtajaa eri puolilta Kiinaa on tähän mennessä allekirjoittanut viranomaisille osoitetun julkisen kirjeen. Kirjeessä viranomaisia kehotetaan luopumaan ”väkivaltaisista toimistaan” kristittyjä vastaan. Sen julkaisuhetkellä, 30. elokuuta, allekirjoittajia oli 198.

Seurakuntien johtajat osoittavat suurta rohkeutta viranomaisiin vedotessaan. Heidän julistuksensa loppupuolella he kirjoittavat: ”Evankeliumin tähden olemme valmiit kärsimään kaikki ulkoiset menetykset, joita epäoikeudenmukaisesta lainkäytöstä seuraa. Rakkaudesta kansaamme kohtaan, olemme valmiit luopumaan kaikista maallisista oikeuksistamme.”

Pelkästään Henanin provinssissa on suljettu kaksi kolmasosaa seurakunnista. Yli 7000 ristiä on tuhottu tai otettu alas kirkkojen katoilta.

Julkisessa kirjeessä kerrotaan, miten viranomaiset ovat tuhonneet ristejä, repineet alas ristejä ja kristillisiä julisteita ihmisten kodeista, pakottaneet ja uhkailleet seurakuntia liittymään valtiojohtoisiin uskonnollisiin järjestöihin, pakottaneet seurakuntia ripustamaan esille Kiinan lipun ja laulamaan valtiota ja puolueita ylistäviä maallisia lauluja, estäneet kristittyjen lapsia pääsemästä kirkkoihin tai saamasta uskonnollista opetusta sekä estäneet seurakuntalaisia kokoontumasta yhteen.

Pastoreiden mukaan nämä teot eivät ole ainoastaan ”epäoikeudenmukaisia” ja ”vallan väärinkäyttöä”, vaan myös ”rikkomus uskonnon- ja omantunnonvapautta vastaan ja vastoin kansainvälisiä lakeja”.

Kirjeessä pastorit kertovat, että kristityt tottelevat ja kunnioittavat viranomaisia ”niin kauan, kunhan valtio ei riko Raamatussa kirjoitetun maallisen valtansa rajoja, eikä puutu tai vahingoita mitään uskoon tai sieluun liittyvää”.

Englanninkielinen kirje on mahdollista lukea kokonaisuudessaan täältä.

Lähteet: Barnabas Fund, Anglican Ink, UCAnews

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print