Your Cart

Kiinan seurakunnat: kielletty alle 18-vuotiailta

Alempi kyltti Henan provinssissa, Nanlen maakunnassa sijaitsevan katolisen kirkon edustalla kertoo: ”Alaikäisten on kiellettyä astua sisään”. Kuva: WeChat

Kiinan kristityt alkavat nähdä helmikuun alussa voimaan astuneen uuden uskontolain seurauksia ja pohtivat, miten tästä eteenpäin.

Pekingiä ympäröivässä Hebein provinssissa asuva, nimettömänä pysyttelevä pappi kertoi ucanews.comille, että viranomaiset ovat provinssin joissakin osissa vaatineet seurakuntia asettamaan tilojensa ovelle kyltin, jolla alle 18-vuotiaita kielletään astumasta sisälle. ”He myös uhkailevat, että jos seurakunta kieltäytyy asettamasta kylttiä, se ei saa kokoontua lainkaan”, lähde kertoo.

Myös Länsi-Kiinan Xinjiangin provinssissa asuva kristitty kertoo nähneensä seurakuntien ovilla vastaavia kylttejä.

Seurakuntien – sekä rekisteröityjen että rekisteröimättömien – papit ja pastorit eri puolilta Kiinaa ovat viestittäneet, että viranomaiset ovat alkaneet kutsua heitä tapaamisiin, joissa viranomaiset kertovat, miten uutta uskontolakia tullaan kyseisellä alueella soveltamaan ja mitä se seurakunnan kannalta merkitsee.

Haluamme olla Kiinan kristittyjen tukena, kun hieman vapaamman ajanjakson jälkeen maahan ovat nousemassa uudet kuvaannolliset Kiinan muurit. Näillä uuden uskontolain muodossa nousevilla muureilla Kiinan kristittyjen yhteyttä toisiinsa ja etenkin Kiinan ulkopuolella oleviin uskoviin pyritään estämään ja rajoittamaan. Sen vuoksi olemme päättäneet lähteä mukaan Korean Marttyyrien Äänen johtamaan projektiin lähettää Kiinaan kristillisiä radio-ohjelmia satelliittiradion kautta. Satelliittilähetyksiä eivät voi korkeimmatkaan muurit estää. Kerromme projektista lisää myöhemmin tällä viikolla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print