Your Cart

Kiinan kristityt: rekisteröimistä, uudelleenkoulutusta

”Asukkaiden, jotka ovat buddhalaisia, taolaisia, katolisia, (muunlaisia) kristittyjä ja muslimeja, pitää rekisteröityä kaupunginosakomiteassa kaupungintalon kolmannessa kerroksessa niin pian kuin mahdollista.”

Keski-Kiinan Henanin provinssissa, jossa Kiinan uudistettua uskontolakia on ryhdytty noudattamaan ankarimmin, kristittyjä, buddhalaisia, taolaisia ja muslimeja on vaadittu rekisteröitymään.

Oheisessa ilmoituksessa kerrotaan, että heidän tulee mitä pikimmin ilmoittautua Pingyuanin kaupunginosan hallintorakennuksessa. Kyseisestä kaupunginosan komiteasta kerrottiin, että mukaan pitää ottaa todistus asuinpaikasta ja henkilökortti. Täytettävässä lomakkeessa kysytään mm. nimi, syntymäaika, osoite, uskonnollinen tausta, milloin on alkanut harjoittaa kyseistä uskontoa sekä muiden perheenjäsenten uskonnollinen tausta. Toistaiseksi on epäselvää, mihin näitä tietoja tarvitaan.

”Ideologista uudelleenorientaatiota”

Toisaalla Henanissa, Lushanin maakunnassa, viranomaiset kutsuivat viralliseen Kolme Itse -kirkkoon kuuluvat kristityt ”ideologiseen uudelleenorientaatioon”. Konferenssissa Lushanin maakunnan uskontoasioiden ministeriön edustajat tapasivat seurakuntien pastorit ja pyysivät heitä tutustumaan uudistettuun uskontolakiin. ”Kaikki saivat kopion, noin 700 henkilöä osallistui tapaamiseen”, eräs kristitty kertoo.

Konferenssissa viranomaiset julistivat, että 95 prosenttia paikallisista seurakunnista oli jo ripustanut Kiinan lipun kirkkoihinsa, mutta luvun pitäisi olla sata. Lisäksi he kertoivat, että alle 18-vuotiaita ei sallita kirkoissa ja rakennuksiin ei saa kiinnittää uskonnollisia julisteita tai ”propagandaa”.

Paikalliset kristityt kertovat, että viranomaiset ovat perustaneet kaupunginosiin ja kyliin paikallisia uskontoasioiden osastoja ja perustanut ryhmiä, joiden tehtävä on tarkkailla alueella tapahtuvaa uskonnollista toimintaa. Kaupunginosien ja kylien viranomaisille kerrottiin, että heidän vastuullaan on hallinnoida uskonnollista toimintaa toimialueellaan.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print