Your Cart

Kiinalaisten opettajien valinta – usko vai työpaikka?

Viranomaiset haluavat muokata kiinalaisista lapsista sosialismin uskollisia seuraajia ja rakentajia, joten heidät täytyy pitää etäällä kristinuskosta. Marttyyrien Ääni -toimistot varustavat kiinalaisia kotiseurakuntia jatkossakin opettamaan lapsille kaikkivaltiaasta Taivaan Isästä.

Varmistaakseen, että kiinalaiset lapset saavat ”kunnollisen” kommunistisen koulutuksen, hallinto rankaisee nyt uskonnollisia opettajia ja pitää huolen, että luokkahuoneissa ei lausuta mitään uskontoon liittyvää.

Koko elämänsä valtiojohtoiseen katoliseen kirkkoon kuulunut leikkikoulun opettaja kertoo, että hän oli pitkään haluton käymään kirkossa koulun johdon taholta tulleen painostuksen vuoksi. Vaatimukset luopua uskosta alkoivat viime lokakuussa. Häntä myös sätittiin jatkuvasti henkilökuntapalavereissa. Hänelle sanottiin esimerkiksi, että “jotkut opettajat uskovat edelleen, vaikka kommunistinen puolue ruokkii heidät”.

”Erityisesti koulutuksen alueella valtion kontrolli uskonnoista tiukentuu jatkuvasti”, tämä opettaja kertoi.

Koulun rehtori varoitti häntä, että maakunnalle annettu miljoonien juanien arvoinen ”hengellisen sivistyneisyyden palkinto” voitaisiin periä maakunnalta takaisin, jos keskushallinto saa kuulla hänen uskostaan. Näitä palkintoja, joihin yleensä liittyy huomattavia taloudellisia kannustimia, annetaan yhteisöille, jotka viranomaiset toteavat ”sivistyneiksi”, eli taloudellisesti kehittyneiksi ja uskonnottomiksi. ”Sain tietää, että toisen maakunnan saamat kaikki sivistyneisyyspalkinnot peruttiin, kun tarkastusryhmä sai selville, että kaksi alakoulun oppilasta lauloi kristillisiä virsiä”, opettaja kertoo.

”Opettajien velvollisuus on aivopestä lapset kansallismielisillä opeilla, ohjata heidät uskomaan ja ylistämään puoluetta”, opettaja jatkoi. ”Kouluihin on lisäksi nimetty vastuuhenkilöitä valvomaan ja ilmiantamaan uskonnollisia opettajia ja oppilaita. Heitä käsketään luopumaan uskostaan ja heitä tarkkaillaan.”

Sen jälkeen, kun presidentti Xi Jinping piti syyskuussa 2018 puheen, jossa hän painotti opettajien ja koulutuksen tehtävän olevan kouluttaa sosialismin rakentajia ja sen seuraajia, painostus uskonnollisia opettajia ja oppilaita kohtaan kasvoi huomattavasti.

Koillis-Kiinan Heilongjiangin provinssissa opettajaa uhattiin irtisanomisella, kun kävi ilmi, että hän toimi myös kotiseurakunnan pastorina. Häntä käskettiin lopettamaan se, tai viranomaiset rankaisisivat koko koulua.

Niin ikään Koillis-Kiinan Liaoningin provinssin Shenyangin kaupungissa viranomaiset ottivat hampaisiinsa leikkikoulun opettajan, kun kävi ilmi, että hän on protestanttinen kristitty. Opettaja pakotettiin irtisanoutumaan.

Kommunistinen puolue on muokannut kirjallisuusklassikoita, kieltä ja historiankirjoja, jotta lapsilla ei olisi mitään kontaktia uskontoon. Opettajat eivät saa käyttää uskonnollisia termejä, eivätkä pitää yllään mitään uskonnollisin symbolein varustettua.

Heilongjiangin provinssissa koulua käyvä opiskelija on kertonut, että koulu jakoi oppilaille kyselylomakkeen, jossa kysyttiin, käyttävätkö opettajat opetuksessaan uskonnollisia termejä.

Kiinan viranomaiset pyrkivät siis kaikin keinoin estämään lapsia kuulemasta Jumalasta. Sen vuoksi onkin tärkeää, että kristityillä vanhemmilla on keinot kertoa lapsilleen Jumalasta. ”Pyhäkoulu paketissa” -projektimme myötä vanhempia varustetaan siihen tehtävään. Lue projektista lisää, ja voit halutessasi myös osallistua siihen.

Lähde: Bitter Winter, Marttyyrien Äänen lähteet

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print