Your Cart

Kiinalaisen seurakunnan elämää – ratsia kerran viikossa

Lin Kezhen, Yongfu-seurakunnan pastori puhumassa. Kuva: China Aid

Kaakkois-Kiinan Fujianin provinssin pääkaupungissa Fuzhoussa toimiva seurakunta on ollut viimeiset kuukaudet armottoman viranomaishäirinnän kohteena. Yongfu-seurakuntaan on tehty kahdeksan ratsiaa viimeisen kahden kuukauden aikana.

Kun seurakunta kieltäytyi tekemästä rukoushuoneeseensa kommunistista puoluetta miellyttäviä muutoksia, 40-50 kaupunkihallinnon viranomaista vieraili erään kristityn kodissa uhkailemassa paikalla olleita.

Kristitty kysyi heiltä, miten keskushallinto voi olla välittämättä heidän toimistaan kristittyjä vastaan. Sen seurauksena hänen isänsä vietiin poliisiasemalle, vaikka hän oli juuri käynyt läpi kaksi sydämen ohitusleikkausta ja aivoverenvuodon. ”Meidän elämämme ja omaisuutemme ovat uhattuina ja vaarassa”, kristitty sanoo. ”Olkaa hyvät ja levittäkää sanaa, rukoilkaa puolestamme. Toivon, että tämä maa muuttuisi paremmaksi.”

Jokaisella kerralla, kun seurakuntaan tehtiin ratsia, joukko poliiseja seisoi kirkon lähellä samaan aikaan, kun siviilivaatteisiin pukeutuneet viranomaiset ja United Front Work Departmentin (vapaasti suomennettuna ”Yhteisen rintaman työosasto”) henkilökunta ahdistelivat kristittyjä. Yhteisen rintaman työosaston tehtävä on valvoa Puolueen ulkopuolisia toimijoita ja varmistaa, että ne tukevat Puoluetta ja ovat sille hyödyllisiä.

Viranomaiset ovat myöhemmillä käynneillään määränneet, että kristityt eivät enää saa kokoontua Yongfu-seurakunnassa. Heidän kerrotaan olleen erittäin töykeitä ja yhden uhkailleen paikalla olleita.

Seurakunnan sähkö ja vesi on myös katkaistu.

Kaikesta tästä huolimatta, yksi seurakunnan jäsenistä sanoo: ”Me rakastamme tätä maata ja sen kansaa, mutta emme koskaan antaudu pimeydelle ja pahalle. Me olemme kiitollisia rukouksista ja tuesta, jota saamme seurakunnilta kaikkialta, kuten myös yhteisestä todistuksesta uskostamme.”

Muistakaa rukouksin Kiinan kristittyjä! ”Kiinan uudet muurit” -kampanjamme myötä voit olla myös tukemassa sinne lähetettäviä satelliittiradio-ohjelmia, joiden myötä Kiinan seurakuntia rohkaistaan, heille kerrotaan uutisia muista Kiinan seurakunnista, ja joiden kautta he saavat kristillistä opetusta.

Lähde: Marttyyrien Ääni, China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print