Your Cart

Kiinalainen pastori syytettynä valtionvastaisesta toiminnasta

Kiinan Hunanin provinssissa toimivan kotiseurakunnan pastori on pidätetty virallisesti 2. huhtikuuta. Hän oli ollut jo 14.3. lähtien viranomaisten hallussa syytettynä ”valtionvastaiseen toimintaan yllyttämisestä”.

Bethel-seurakunta lähetti 11. huhtikuuta kiireellisen rukouspyynnön pastorinsa Zhao Huaiguon puolesta. Seurakunnan perustanut pastori on palvellut seurakuntaansa 13 vuoden ajan ja kasvattanut satojen jäsenten joukosta useita kristillisiä johtajia. Seurakunta ei ole suostunut liittymään viralliseen Kolme Itse -kirkkoon, ja siitä syystä se määrättiin viime vuonna suljettavaksi.

Viime vuoden huhtikuussa lähes 50 paikallisviranomaisten edustajaa teki seurakuntaan ratsian vaurioittaen sen omaisuutta ja takavarikoiden Raamattuja, pianon ja virsikirjat. Pastori Zhaoa ja seurakuntalaisia kuulusteltiin ja varoitettiin.

Seurakunnan kohtaama häirintä jatkui tämän jälkeen säännöllisenä. Zhaon pidätyksen jälkeen viranomaiset ovat tutkineet seurakunnan keräämiä kolehteja yrittäen löytää todisteita pastoria vastaan. Seurakuntalaiset eivät kuitenkaan ole suostuneet kertomaan mitään, joten toistaiseksi poliisit eivät ole juuri edenneet tutkimuksissaan.

Lähteet: China Aid, International Christian Concern

Herra Sinä näet Kiinan ja pastori Zhaon tilanteen. Me rukoilemme, että hänen vankeutensa koituisi siunaukseksi muille vangeille ja henkilökunnalle. Suo armossasi, että Evankeliumisi leviäisi vankien keskuudessa tuoden heille toivon ja pelastuksen. Me pyydämme, että vahvistaisit Pyhän Henkesi kautta kaikkia Kiinan kristittyjä. Anna pastori Zhaon seurakuntalaisten pysyä uskossa kestävinä ja yhdistä heitä rakkautesi siteillä pysymään tiiviinä yhteisönä, varjele riidoilta ja eriseuraisuudelta.

Lataa kaikki rukousaiheet pdf:nä tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print