Your Cart

Kiinalainen Max, kelvottomat kasvomaskit ja maanalainen raamattukoulu

Kiinalainen Max päätyi opiskelemaan Marttyyrien Ääni -toimistojen tukemassa maanalaisessa raamattukoulussa laatukriteereihin yltämättömien kasvomaskien ansiosta. Kuinka kaikki oikein kävi?

Kiinassa on kolmetoista virallista, eli valtiojohtoista, teologista seminaaria sekä raamattukoulua. Maanalaisen seurakunnan parissa raamattukouluja ja opintoryhmiä on kuitenkin tuhansia.

Virallisissa, valtiojohtoisissa oppilaitoksissa kommunismi ja isänmaallisuus ovat pakollisia oppiaineita. Maanalaisen seurakunnan raamattukouluissa sen sijaan opetetaan tervettä kristinuskoa ja raamatullista totuutta.

Arvioidaan, että pelkästään Pekingissä olisi yli sata raamattukoulua ja opintoryhmää. Näiden kurssien kautta on valmistunut tuhansia uskovia päteviksi pastoreiksi ja saarnaajiksi Pohjois-Kiinan seurakuntiin.

Pekingin laitamilla sijaitsevasta raamattukoulusta on valmistunut 650 opiskelijaa kuluneiden 21 vuoden aikana. Marttyyrien Ääni -yhdistysten tuki tälle koululle alkoi kahdeksan vuotta sitten. Valmistuneista opiskelijoista 95 prosenttia on ryhtynyt pastoreiksi.

Koronapandemian ryöpsähdettyä valloilleen viranomaiset lisäsivät kansalaisten valvontaa ja hallintaa. Sen seurauksena koulu joutui muuttamaan pienempiin tiloihin ja jakautumaan kahteen osaan – pojat yhteen ja tytöt toiseen.

Pandemian myötä seurakunta on nähnyt lähetyskäskyn toteuttamisen yhä tärkeämpänä, joten koulun oppilasmäärää on kasvatettu. Opiskelijoita on nyt 15 enemmän kuin viime vuonna. He kaikki ovat kotoisin Sisä-Mongoliasta ja Kaakkois-Kiinan köyhiltä seuduilta.

Opiskelijoille kustannetaan kirjat, majoitus ja muu tarvittava. Heidän ei tarvitse tehdä muuta kuin keskittyä opiskelemaan.

Maxin tie raamattukouluun

Max, 18-vuotias nuorukainen Sisä-Mongoliasta, on yksi näistä opiskelijoista. Tänä vuonna hänen oli tarkoitus valmistua lukiosta ja aloittaa ensi vuonna opinnot yliopistossa. Toukokuussa suunnitelmat kuitenkin muuttuivat.

Maxin äiti on kristitty. Hän oli töissä vaatetehtaalla, jossa hänen pääasiallista työtään oli leikata ja ommella. Toukokuussa tehtaan omistaja osti laitteita, joilla voi valmistaa kasvomaskeja. Hän ajatteli niiden olevan hyvä keino ansaita rahaa, koska maskien kysyntä on suuri. Maxin äidille ja tämän työtovereille kerrottiin, että maskeja on pakko valmistaa ja että niitä myytäisiin toisiin provinsseihin ja myös Eurooppaan.

Tehdas ei kuitenkaan ollut pätevä valmistamaan steriilejä lääketieteellisiä tuotteita. Maxin äiti ja tehtaan muut kristityt työntekijät sanoivat, että he eivät suostuisi niin kelvottomaan ja petolliseen tekoon. He ilmoittivat asiasta kaupungin hallinnolle. Kaupungin johto ilmoitti tutkivansa asiaa, mutta viikkoa myöhemmin Maxin äiti ja muut kristityt irtisanottiin työstään ja heitä kiellettiin puhumasta asiasta.

Tehdas valmistaa maskeja edelleen, vaikka ne eivät täytä laatuvaatimuksia.

Äidin menetettyä työnsä, perheellä ei enää ollut varaa maksaa Maxin opintoja. Marttyyrien Äänen yhteyshenkilö kuuli tapahtuneesta ja vieraili perheen luona.

Yhteyshenkilömme tarkoitus oli alun perin antaa perheelle taloudellista tukea, mutta Maxin äiti ja isä sanoivat, että he olivat vain tehneet sen, mihin Herra on kehottanut, eivätkä he halunneet ottaa vastaan rahaa. He sanoivat tarvitsevansa ainoastaan rukouksia, että Jumala puolustaisi heitä.

Vanhempiensa asettaman esimerkin johdosta Max vahvistui uskossaan. Hän ymmärsi syvemmin Raamatun jakeen: ”Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa.” (Joh. 15:19). Max rukoili, ja kertoi Herralle olevansa valmis antamaan kaikkensa Jeesukselle.

Paikallinen pastori ja seurakunnan vanhimmat näkivät Maxin kutsumuksen ja kysyivät yhteyshenkilöltämme, tietäisikö hän raamattukoulua, jossa Max voisi opiskella.

Maxille kerrottiin Pekingissä sijaitsevasta raamattukoulusta. Hänelle sanottiin, ettei hänen tarvitsisi huolehtia kustannuksista, sillä kaukana asuvat ystävät halusivat tukea hänen kaltaisiaan opiskelijoita.

Max läpäisi pääsykokeen, ja nyt hän opiskelee raamattukoulussa.

Marttyyrien Ääni -toimistot ovat varustaneet etulinjan evankelistoja vuosikymmenten ajan. Rukoilemme, että uskollisten tukijoittemme avulla evankeliumin työ jatkuu, aivan kuten apostolien aikana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print