Your Cart

Kiinalainen kotiseurakunta kokoontuu uhkailusta huolimatta

Kotiseurakunta Kiinassa. Kuva: China Aid

Äskettäin useiden virastojen viranomaiset ilmoittivat Keski-Kiinan Henanin provinssissa sijaitsevalle Emmanuel-seurakunnalle, että heillä ei ole tarvittavia lupia kokoontua yhteen ja uhkasivat pidättää kaikki, jotka edelleen osallistuvat seurakunnan toimintaan. Sen jälkeen paikallinen uskonnollisten asioiden virasto antoi ilmoituksen, jolla seurakunta määrättiin muuttamaan pois tiloistaan 25. syyskuuta mennessä ja tuhoamaan kaikki ”laittomat rakenteet” kolmen päivän kuluessa rangaistuksen uhalla, kertoi seurakunnasta vastuussa oleva rouva Zhao.

”Jos emme muuta”, Zhao sanoi, ”he sanoivat heittävänsä menemään materiaalimme, penkkimme ja muut tavaramme.”

Uhkauksista huolimatta Zhao sanoo seurakunnan kokoontuvan nyt päivittäin. Toisinaan he kokoontuvat öisin tai tapaavat metsässä Raamatun tutkimisen ja rukouksen merkeissä.

China Aid -järjestö on kertonut, että Emmanuel-seurakunta on ollut painostuksen alaisena aiemminkin. Tuolloin heidät yritettiin pakottaa liittymän Kolme Itse -kirkkoon. Seurakunta ei suostunut vaatimukseen.

Uskonnollisten asioiden viraston virkailija Bai näki China Aidin raportin ja kysyi Zhaolta, miten ulkomainen media oli saanut tiedon haltuunsa. Zhao kiisti olleensa yhteydessä ulkomaisiin uutistoimistoihin ja kertoi kirjoittaneensa tapahtuneesta kiinalaisessa WeChat-sosiaalisen median palvelussa ja pyytäneensä esirukouksia. Bai oli läksyttänyt Zhaoa tapauksesta kertomisesta.

Pian ilmestyvästä Marttyyrien Ääni -lehden seuraavasta numerosta voit lukea lisää Kiinan kristittyjen ahdingosta.

China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print