Your Cart

Kiina – Uusia määräyksiä seurakunnille

Ihmisoikeusasianajia ja kristittyjä on pidätetty, kun he ovat suojelleet Zhejiangin kirkkoja ristien poistamiselta. Kuva: China Aid

Zhejiangin provinssin viranomaiset määräsivät 24. – 26. elokuuta uusia sääntöjä seurakunnille. Wenzhoun seurakunnat saivat tiedotteen 25. elokuuta, jonka mukaan heidän on annettava tarkkoja taloustietoja. Kirkkojen on toimitettava tiedot rahaliikenteestä, lahjoitusten käyttötavoista, tilinpäätökset, kirjanpito liiketoiminnasta ja yhdistysten tilinpäätökseen tarvittavat asiakirjat. Nämä kaikki on toimitettava viimeisen kolmen vuoden ajalta.

Lisäksi paikallisten kirkkojen on noudatettava 10 kohdan listaa, jonka on oltava nähtävissä jokaisessa kirkossa. Ohjeissa neuvotaan, kuinka toimia yhteistyössä viranomaisten kanssa. Sääntöjen noudattamisen valvomiseksi viranomaiset suunnittelevat integroivansa kommunistisen puolueen osaston jokaiseen kirkkoon. Yueqingin alueen kotiseurakunnat ovat jo saaneet tiedotteen, jonka mukaan viranomaiset ovat lähettäneet useita kolmesta kommunistisen puolueen jäsenestä koostuvia ryhmiä seurakuntiin. Toistaiseksi seurakunnat ovat kieltäytyneet yhteistyöstä.

– China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print