Your Cart

Kiina – Pastorin vaimo pahoinpidelty

Li shows the inside of her lip, which was busted when Shenyang police attacked her in her home on May 27, 2015. Kuva China Aid
Li näyttää huultaan, joka aukesi poliisien hakattua häntä 27. toukokuuta. Kuva: China Aid

Kiinan koillisosassa sijaitsevan Shenyangin kaupungin poliisit hakkasivat kristityn naisen tämän kotona ilman mitään ilmeistä syytä.

Shenyangin kotimaan turvallisuuden viraston (DSPS) poliisit olivat lauantaina 27. toukokuuta yhteydessä pastori Wang Zhongliangiin sopiakseen sunnuntaille tapaamisen, jossa oli määrä keskustella ”uskonnollisten esitteiden jakamisesta”. Myöhemmin samana päivänä, kun Wang oli poissa kotoa hoitamassa asioita, poliisit koputtivat talon oveen. Wangin vaimo, rouva Li, ei ensin suostunut avaamaan ovea, koska hänen henkilöllisyyskorttinsa oli takavarikoitu edellisenä päivänä.

”Avasin oven ja kaksi ihmistä tunkeutui kotiini”, Li sanoi. ”Kysyin, oliko heillä kotietsintälupa. Ehdin kysyä vain kerran, kun toinen poliiseista alkoi hakata minua. Huusin apua, ja hän hakkasi minua lisää. Sanoin että tallentaisin tapahtuman puhelimellani. Hän sieppasi puhelimeni ja löi minua. Mitä enemmän huusin apua, sitä enemmän hän hakkasi. He työnsivät minut sängylle, peittivät suuni ja sitoivat käteni ja jalkani pakkausteipillä. Kun yritin vapautua, he hakkasivat minua lisää”, Li kertoi.

Li kertoi, että poliisien nimet olivat Zhang ja Su ja että Su videokuvasi tapahtuman. Jonkun ajan kuluttua alakerran naapuri kuuli Lin avunhuudot ja soitti kotimaan turvallisuuden virastoon.

Li suffered scratches and bruises on her neck from the attack. Kuva China Aid
Li sai haavoja ja ruhjeita kaulaansa hyökkäyksen yhteydessä. Kuva: China Aid

”Saavuttuuaan DSPS:n poliisit alkoivat kysellä minulta kysymyksiä. Poliisi hakkasi minua yhä. Anoin DSPS:n viranomaisia pysäyttämään hänet. Sen jälkeen minut vietiin Shenyangin poliisiasemalle”, Li kertoi. ”Poliisiasemalla kysyin, miksi minua pahoinpideltiin, mutta poliisi ei myöntänyt lyöneensä minua. Hän pyysi minua allekirjoittamaan tunnustuksen, mutta kieltäydyin. Silloin hän sanoi, että hän kieltäisi Shenyangin kouluja opettamasta poikaani ja pakottaisi vuokraisännän häätämään minut.”

China Aidin toimittaja oli yhteydessä paikalliselle poliisiasemalle, mutta häntä neuvottiin olemaan yhteydessä ”korkeampiin viranomaisiin” tapauksen tiimoilta.

– China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print