Your Cart

Kiina – Pastori tuomittu vuodeksi ”joukon kokoamisesta”

Huang Yizi. Kuva: Zhang Kai

Huang Yizi, kristitty pastori, joka tiedusteli viranomaisilta ristien poistamisesta kirkkojen katoilta, tuomittiin tiistaina 24. maaliskuuta vuodeksi vankeuteen.

Huang Yizi on ensimmäinen henkilö, joka on tuomittu vastustuksesta Zhejiangin provinssissa käynnissä ollutta laajamittaista ristien poistamiskampanjaa kohtaan. Zhejiangissa revittiin alas noin 400 ristiä kirkkojen katoilta väittäen, että ne rikkoivat rakennusmääräyksiä. Seurakuntalaiset ja uskonnonvapausaktivistit arvelevat, että kristinuskoa vastustetaan, koska sen nopea kasvu hermostuttaa hallitsevaa kommunistipuoluetta.

Kuuden tunnin mittaisen oikeudenkäynnin jälkeen Huang todettiin syylliseksi ihmisjoukon kokoamiseen sosiaalisen järjestyksen horjuttamiseksi. Huang, suorapuheinen pastori, joutui poliisien pidättämäksi viime kesänä, kun hän oli johdattanut joitakin seurakuntalaisia hallintorakennuksen luokse. Siellä he vaativat vastauksia heinäkuiseen kahakkaan, jonka yhteydessä kepein aseistautuneet turvallisuusviranomaiset hyökkäsivät yövartiossa olleiden seurakuntalaisten kimppuun. Seurakuntalaiset olivat vartiossa suojellakseen kirkkonsa katolla ollutta ristiä. Huang oli myös kehottanut paikallisia seurakuntien johtajia pystyttämään uudelleen alas revityt ristit.

– Associated Press, ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print