Your Cart

Kiina – Kristityille häätöjä kodeistaan

Early Rain Covenant -seurakunnan kokous aiemmin, kun se vielä pystyi kokoontumaan.

Chengdun kaupungissa vaikeuksissa olevan Early Rain Covenant -seurakunnan jäsenet ovat joutuneet jälleen uusien ongelmien eteen: viranomaiset ovat alkaneet painostaa heidän vuokranantajiaan irtisanomaan vuokrasopimukset ja häätämään kristityt kodeistaan.

Guan Yuan on kristitty nainen Chengdusta, joka on aiemminkin kohdannut häirintää uskonsa vuoksi. Hänet on jopa viety poliisiasemalle kuulusteltavaksi, kun hän poistui kotoaan ostaakseen höyrykeittimen. Häntä on syytetty ”laittomaan järjestöön” kuulumisesta, kun hän kokoontui ystäviensä kanssa, ja nyt hänet on pakotettu muuttamaan pois kodistaan.

”Poliisit ovat ahdistelleet jatkuvasti vuokraemäntäämme. Alun perin vuokraemäntä sanoi, että voimme asua tässä kesäkuun loppuun saakka. Mutta nyt poliisit ovat soitelleet hänelle päivittäin, jopa hänen työpaikalleen”, Guan kertoo. ”Tänään hän sanoi, että hänellä on tullut mitta täyteen. Vuokraemäntä tajusi myös, että viranomaisten on laitonta ja sopimatonta soittaa tuon kaltaisia puheluita, mutta hänestä tuntuu, että hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin irtisanoa allekirjoitettu sopimuksemme. Hän on pyytänyt meitä muuttamaan mahdollisimman pian.”

Toinen chengdulainen kristitty kertoi, että Guanin vuokrasopimuksen järjestänyt vuokravälitystoimiston virkailija neiti Liu on myös joutunut viranomaisten ahdistelemaksi ja uhkailemaksi. Viranomaiset olivat tulleet vuokravälitystoimistoon ja sinetöineet sen kiinni.

Xu Miaozhuang lohduttaa kahta neljästä pojastaan. Kuva: China Aid

Niin ikään Early Rain Covenant -seurakuntaan kuuluvan Xu Miaozhuangin mies on vangittuna. Äskettäin Xu laati ilmoituksen, jossa hän kertoo etsivänsä vuokra-asuntoa. Hänenkin vuokraisäntäänsä oli uhkailtu ja hän oli pyytänyt Xuta muuttamaan, vaikka hänenkin vuokrasopimuksensa on voimassa.

Epätoivoinen Xu meni poliisiasemalle pyytämään apua, mutta siellä sanottiin, että he eivät tiedä tapauksesta eivätkä voi auttaa. Viime lauantaina kaksi miestä tuli tiedustelemaan häneltä hänen ongelmistaan, ja Xu kertoi mistä on kyse. Hekin sanoivat, että eivät voi tehdä mitään.

Lopulta Xu kääntyi hyvässä asemassa olevan ystävänsä puoleen. ”Voisitko ojentaa auttavan kätesi vaikeassa tilanteessani ja tarjota meille huoneen – minulle ja neljälle lapselleni? Jumala siunatkoon sinua! En tarvitse paljoa tilaa, vain kaksi huonetta, sillä neljä lastani ovat kaikki poikia. He voivat asua samassa huoneessa”, Xu kirjoitti ystävälleen. Toistaiseksi ei tiedetä, onko ystävä vastannut avunpyyntöön myönteisesti.

Suomen Marttyyrien Ääni yhdessä muiden maiden Marttyyrien Ääni -toimistojen kanssa on päättänyt tulla Early Rain Covenant -seurakunnan jäsenten tueksi. Tarjoamme ahdinkoon joutuneille perheille heidän tarvitsemaansa käytännön apua esimerkiksi järjestämällä heille asuntoja ja lapsille koulunkäyntimahdollisuuksia, sillä seurakunnan ylläpitämä koulu on suljettu.

Tule mukaan auttamaan Early Rain Covenant -seurakunnan sisariamme ja veljiämme! Tilinumeroa FI08 5789 2320 0566 01 ja viitenumeroa 871 75 käyttämällä lahjasi ohjautuu heidän tuekseen. Voit lahjoittaa myös nettisivumme kautta, tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print