Your Cart

Kiina – Kristittyjen vaino paheni huomattavasti 2014

Nosturia käytettiin apuna ristin poistamiseen Chengguang-kirkon katolta Taizhoussa, Zhejiangin provinssissa 2.12.2014. Kuva: China Aid

China Aid Association –järjestön (CAA) kokoamat tilastot vainoista Kiinassa osoittavat, että viime vuosi oli kristittyjen vainon suhteen pahin yli vuosikymmeneen.

Viime vuonna CAA raportoi 572 tilanteesta, jotka olivat uskonnollista vainoa, kun edellisenä vuonna tapauksia oli ollut 143. Tilanteissa mukana olleiden ihmisten määrä nousi 17.884 ihmiseen edellisen vuoden 7424:stä.

”Vuonna 2014 uskontoa harjoittavien ihmisten vainon laajuus, syvyys ja intensiivisyys ylitti huomattavasti vuoden 2013 tilanteen”, kirjoitettiin China Aidin raportissa. ”Kasvu hallituksen hyväksymästä uskontoa harjoittavien ihmisten, ihmisoikeusasianajajien ja –aktivistien vainosta kuvastaa Kiinan kommunistisessa puolueessa käynnissä olevaa yleisempää muutosta. Puolue pyrkii vahvistamaan voimaansa, kukistamaan toisinajattelun ja kaiken Kiinan hallitukselle uhkana pidetyn, mukaan lukien uskonnon.”

Viime vuonna vainoa kokeneista seurakuntien johtajista 449 pidätettiin, kun vuonna 2013 heitä oli 54. Uskonnon harjoittamiseen liittyvästä toiminnasta tuomittiin 1274 ihmistä, kun aiempana vuonna määrä oli vain 12.

– China Aid Association

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print