Your Cart

Kiina – Koulujen lähistöistä ”kirkottomia alueita”

Kiinan pohjoisessa Shaanxin provinssissa sekä maan keskiosassa olevassa Henanin provinssissa nuoret halutaan pitää erossa kristinuskosta: koulujen ja oppilaitosten lähistöistä ollaan tekemässä ”kirkottomia alueita”. Paikallisia seurakuntia on myös pyydetty ilmoittamaan nuorten seurakuntalaisten nimet.

Shaanxin provinssin etnisten ja uskonnollisten asioiden virasto julkaisi asiakirjan, jonka nimi on ”Yksityisten kristillisten kokoontumispaikkojen hallinnan toimeenpanosuunnitelma”. Asiakirjassa vaaditaan uskonnollisten kokoontumispaikkojen ”keskitettyä oikaisua” lähellä korkeakouluja ja yliopistoja. Oikaisulla tarkoitetaan seurakuntien hävittämistä.

Henanin provinssissa uskontoasioiden virasto julkaisi asiakirjan nimellä ”Kolmannen vaiheen avaintehtävät ja suoraan maakunnan hallinnon alaisten työyksikköjen työnjako”. Siinä määrätään: ”Kaikki yksityiset kristilliset kokoontumispaikat korkeakoulujen ja yliopistojen ympärillä, sekä kampusten toimipaikat, tulee sulkea lain mukaisesti. Koulujen johdon tulee järjestää (kristinuskoon) osallistuvien opettajien ja oppilaiden kritisointi ja (uudelleen)koulutus.”

Henanissa virallinen Kolme Itse -kirkkokin on joutunut sulkemaan ovensa, koska se sijaitsee liian lähellä kouluja. Viranomaisten julkaisemassa “vastuulausunnossa” sanotaan: “Tämä kokoontumispaikka on hyväksytty paikka, mutta koska se oli liian lähellä koulua, se suljettiin elokuussa 2018”. Viranomaiset ovat luvanneet, että päätöstä ei tulla tulevaisuudessa kumoamaan.

Myös Fujianissa on vaadittu Kolme Itse -kirkkoa suljettavaksi, koska se sijaitsee lähellä yliopistoa. Sen lisäksi seurakunnalta on pyydetty luettelo yliopisto-opiskelijoista, jotka käyvät siellä. Uskovat pelkäävät, että nuoria saatetaan uhkailla.

Itäisen Kiinan Shandongin provinssissa yliopiston johto laati opiskelijoille kyselyn, jossa kysytään heidän uskostaan ja suhtautumisesta uskontoon.

Sekä kristityt opiskelijat että opettajat ovat tilanteesta huolissaan. Opiskelijat pelkäävät, että heidät voidaan erottaa koulusta uskonsa vuoksi. Opettajat pelkäävät, että he saattavat menettää työpaikkansa.

Lähde: Bitter Winter

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print