Your Cart

Kiina – Epidemia ajaa seurakunnat nettiin

Koronavirus on herättänyt valtavasti pelkoa Kiinassa, mutta kiinalaiset ovat myös ryhtyneet auttamaan ja lähettäneet Wuhaniin lääkkeitä, rahaa – ja evankeliumia.

Karanteenimääräysten vuoksi ihmiset eivät voi kokoontua fyysisesti yhteen, sillä jumalanpalvelukset ja isommat kokoontumiset ovat Kiinassa olleet kiellettyjä tammikuun lopulta lähtien. Ihmiset ovat sen johdosta kokeneet samaa kuin vankilassa eristyssellissä olevat: yksinäisyyttä. Vaikka ihmiset eivät voi kokoontua yhteen fyysisesti, “virtuaaliset yhteisöt” ylittävät kaikki muurit.

Monissa seurakunnissa pastorit ovat kääntyneet netin puoleen paimentaakseen seurakuntalaisiaan. Pastorit ja papit ovat olleet luovia keksiäkseen keinoja tarjota opetusta ja pastoraalista huolenpitoa seurakuntalaisilleen. Vaikka verkossa tapahtuva kokoontuminen ei kykene korvaamaan fyysistä yhteen kokoontumista Kristuksen ruumiina, yhteisen ehtoollisen nauttiminen verkossa muistuttaa heitä pysymään vahvoina uskossaan. Tämä erottaa uskovat muista eristetyistä kiinalaisista, he eivät ole yksin.

Pastori R Wenzhoun provinssista kertoo, että hänen seurakuntansa kannustaa uskovia perheiden yhteisiin hartaushetkiin. ”Normaalisti kokoonnumme kasvokkain yhteisiin jumalanpalveluksiin. Seurakunnalle on uusi kokemus järjestää verkossa lähetettäviä reaaliaikaisia jumalanpalveluksia tässä erityistilanteessa.” Pastori kertoo, että hänen seurakunnallaan on nyt viikoittain kolme verkossa tapahtuvaa kokoontumista: sunnuntaijumalanpalvelus, Raamattutunti, ja hartaustilaisuus. Monet seurakuntalaiset ovat kokeneet perheissään muutoksen, josta he ovat kiitollisia.

Taistelu koronaa vastaan pitää viranomaiset kiireisinä. Se tarjoaa Kiinan kristityille ainutlaatuisen mahdollisuuden osoittaa muille kiinalaisille sitä toivoa, mikä heillä on Jeesuksessa. Pastorit saavat kokemusta seurakuntansa paimentamisesta uudella tavalla, josta on hyötyä, kun viranomaiset sulkevat seurakuntia. Verkkoseurakunnat kukoistavat karanteenin hetkellä, tarjoten uusia keinoja evankelioida.

Kuuntele tiistaina 17.3. kello 18:15 Radio Patmokselta tuleva ohjelmamme, jossa kerrotaan yhteistyökumppaniemme työstä Kiinassa koronaviruksen keskellä. Ohjelman voi kuunnella myös jälkikäteen Soundcloud-tililtämme.

Lähteet: Marttyyrien Äänen lähteet, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print